Saimaan gastronomian juhlavuoden kuulumisia European Region of Gastronomy -tunnustus kuuluu kaikille Saimaan asukkaille! Taste Saimaa kutsuu alueen toimijoita mukaan luomaan ainutlaatuista Saimaan gastronomian juhlavuotta 2024. Uutiskirjeemme kautta pääset seuraamaan juhlavuoden valmisteluja ja kuulet avoinna olevista mahdollisuuksista.
Tässä uutiskirjeessä: - Saimaan juhlavuoden avajaisia vietetään Lappeenrannassa 2.-4.2.2024
- European Region of Gastronomy -titteli siirtyi Saimaalle 22.11.
- Harvesting memories voitti lyhytelokuvakilpailun
- Ilmoita tapahtumasi juhlavuoden viralliseen kalenteriin
- Vielä ehtii ilmoittautua Top Websites for Foodie Travellers -kilpailuun
- Esittävän taiteen ammattilainen: Tarjoa ohjelmaa Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppuun
- Makuelämykset matkamuistoiksi -opas on julkaistu
- Ota seurantaan Taste Saimaan Youtube-kanava
Saimaan juhlavuoden avajaisia vietetään Lappeenrannassa helmikuun alussa – Avajaisgaalaa juhlitaan kaupungin raatihuoneella!Saimaan juhlavuosi lähestyy hyvää vauhtia, ja sen avajaisviikonloppua vietetään jo 2.-4.2.2024. Avoimen yhteistyökumppanihaun kautta avajaisten paikkakunnaksi valikoitui Lappeenranta. Viikonlopun ohjelmassa on avajaisseminaari, kaupungin Raatihuoneella pidettävä juhlava kutsuvierasgaala sekä IGCAT-organisaation kansainvälinen Top Websites for Foodie Travellers 2024-kilpailun palkitsemisgaala. Sunnuntaina luvassa on Koko Saimaa pilkkii -tempaus, johon kutsutaan mukaan ihmisiä ja pilkkiseuroja ympäri Saimaata. Viikonloppuun on suunnitteilla myös talvimaisemasta nousevaa esittävää taidetta sekä ruokatempauksia. Lappeenrannassa Saimaan juhlavuosi yhdistyy Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuoden 2024 kanssa. Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman iloitsee siitä, että Lappeenranta saa kunnian järjestää Saimaa European Region of Gastronomy -juhlavuoden avajaisia. Kaupungissa vietetään Kulttuurin unelmavuoden lisäksi myös Lappeenrannan kaupungin 375-vuotisjuhlaa. - Ensi vuosi on yhtä juhlaa Lappeenrannan osalta ja iloitsemme Saimaan ERG-vuoden avaamisesta kulttuuria ja perinteitä yhdistävässä Lappeenrannan 375-juhlavuodessa. Ruoan yhdistäminen tapahtumaan tai vierailukokemukseen tuo lisäarvoa niin kävijälle kuin kohteelle ja ennen kaikkea alueen yrityksille, Rahman toteaa. - On hienoa saada aloittaa Saimaan alueen ruokamatkailun juhlavuosi Lappeenrannasta yhdessä Kulttuurin unelmavuoden kanssa. Etelä-Karjala on ottanut hurjan loikan ruoka- ja kulttuurimatkailun kehittämisessä, ja on upeaa päästä kokemaan eteläkarjalainen vieraanvaraisuus ja nostamaan alueen vahvuuksia esiin juhlavuoden avajaisten kautta, iloitsee Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen johtaja Sari Kaasinen. Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden avajaisia vietetään viikko ennen Saimaan avajaisviikonloppua. Kulttuuri, ruoka ja taide ovat koko viikon ajan vahvasti esillä Lappeenrannan katukuvassa, ja kahdet avajaiset muodostavat luontevan jatkumon. Kulttuurin unelmavuoden avajaisohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuun alkupuolella Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden verkkosivuilla osoitteessa: lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi - Saimaan ruokamatkailun juhlavuoden tarkoitus on nostaa esiin alueemme ruokaperinnettä, kulttuuria ja muita helmiä. Toivomme, että monet lähtisivät jo avajaisviikonloppuna innolla mukaan kokemaan juhlavuoden antia. Ruokaa ja taidetta esiin nostavia tapahtumia voi avajaisten kunniaksi järjestää mielellään myös muualla kuin Lappeenrannassa! Ensin syödään ja juhlitaan avajaisia, ja sen jälkeen mennään yhdessä pilkille Saimaan jäälle, kuvailee Kaasinen avajaisviikonlopun tunnelmia. |