Food Film Menu -elokuvakilpailun voittaja Harvesting Memories tekee Saimaan ruokaperinnettä näkyväksi

Food Film Menu -elokuvakilpailun voittaja Harvesting Memories tekee Saimaan ruokaperinnettä näkyväksi

VisitKarelian ja TorniFilmin yhteistuotantona syntynyt Harvesting Memories -lyhytelokuva voitti reilu viikko sitten kansainvälisen Food Film Menu 2023
-elokuvakilpailun pääpalkinnon Espanjan Gironan elokuvafestivaaleilla. Harvesting Memories -lyhytelokuvan on ohjannut ja kuvannut Ukko Torni, käsikirjoittanut ja tuottanut Minna Rautiainen-Cimrin. Musiikin on tehnyt Taste Saimaan hankepäällikkö Sari Kaasinen. Elokuva on tehty yhteistyössä VisitKarelian ja Rääkkylän kunnan kanssa.

— Harvesting Memories syntyi kotiseuturakkaudesta. Kun on parikymmentä vuotta katsellut kotiseutuaan ulkomailta käsin, sen ainutlaatuisuuden näkee selvästi. Uskon vilpittömästi, että pienet pohjoiskarjalaiset kylät ovat kansainvälisenkin matkailijan mielestä paratiiseja, sanoo VisitKarelian viestintäpäällikkö ja elokuvan tuottaja-käsikirjoittaja Minna Rautiainen-Cimrin.

— Luontoyhteys peritään kulttuurissamme äidinmaidossa. Metsä on meille toinen koti. Emme ehkä itsekään tiedosta, miten ainutlaatuista se on. Minusta juuri tästä piti kertoa maailmalle. Tähän lähdettiin antaumuksella, annettiin tilaa luovuudelle ja viimeisinä päivinä hiottiin yksityiskohtia kellon ympäri. Kyllähän se mieltä lämmittää, että teos ja etenkin itse asia saa tunnustusta, elokuvan kuvannut ja ohjannut Torni-Filmin Ukko Torni riemuitsee.

Kiertueelle kansainvälisille elokuvafestivaaleille

Kansainvälisen Food Film Menu -ruokaelokuvakilpailun järjestäjä on International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism eli IGCAT. IGCAT nostaa esiin ruoan tärkeänä osana kulttuuriperintöä ja muistuttaa sen roolista kestävän kehityksen tukemisessa eri puolilla maailmaa. Food Film Menu 2023 kokonaiskilpailun voittajat julkistettiin Gironan elokuvafestivaalien palkintogaalassa marraskuun 11. päivä. VisitKarelian Minna Rautiainen-Cimrin kävi hakemassa palkinnon Espanjasta yhdessä Sari Kaasisen kanssa. Elokuva edusti festivaaleilla myös vuonna 2024 European Region of Gastronomy -alueeksi valittua Saimaata.

Voittajaelokuvat esitetään elokuvafestivaaleilla ympäri Europpaa. Food Film Menun yhteistyössä ovat mukana ainakin Aarhus Food Film Festival Tanskassa, Girona Film Festival Espanjassa, Amorgos Tourism Film Festival Kreikassa ja Eatsa Art & Tourism Festival Portugalissa.

Katso Harvesting Memories -lyhytelokuva täältä.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!