Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen

Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy 

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Juhlavuonna 2024 kansainväliset ja kotimaiset vierailijat saavat kokea Järvi-Suomen puhtautta ja ainutlaatuisuutta kaikilla aisteillaan. Saimaan alueella luodaan tapahtumia ja kokonaisuuksia, jotka yhdistävät kulttuurin, taiteen ja ruuan ennennäkemättömällä tavalla.

Saimaasta Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus

European Region of Gastronomy -statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism - ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä.

Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä. 

Juhlavuoteen 2024 valmistaudutaan ylimaakunnallisella yhteistyöllä

Juhlavuoden tapahtumia tullaan toteuttamaan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä, jossa on mukana lukuisia ruoka-, kulttuuri- ja taidealan yrittäjiä, organisaatioita ja toimijoita. 

Juhlavuotta valmistelevaa Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2022-2023 -hanketta hallinnoi Etelä-Savon maakuntaliitto.

Hakukirja

Saimaa ERG -hakukirja esittelee laajasti tavoittteemme ja toimenpiteemme ruuan ja kulttuurin yhdistäville innovatiivisille tuotteille ja tapahtumille sekä matkailijaystävällisille reitistöille. 

Saimaa European Region of Gastronomy -tunnustus nostaa saimaalaisen ruokakulttuurin sen ansaitsemaan arvoon.

Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!