Tervetuloa nauttimaan Saimaasta kaikilla aisteilla!

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto.

Tavataan Joensuun kesäkauden avajaisissa 24.-25.5.

Esittelemme Taste Saimaa -toimintaa Joensuun Kesäkauden avajaisissa Kauppatorilla osastollamme sekä lavalla. Mukana on myös mielenkiintoisia paikallisia tuottajia myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Ohjelmanumerona on mm. Piirakan piällis -kisan finaali. Nähdään siis torilla!

Ajankohtaista asiaa

Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen

Uusi verkkosivu avattu Saimaan elämyksille

Tutustu juuri avaamaamme uuteen verkkosivuun, johon on koottu Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan elämyksiä liittyen erityisesti ruokaan, juomaan, kulttuuriin, reitteihin ja luontokohteisiin. Täydennämme tarjontaa edelleen, mutta jo nyt sivulta löytyy mielenkiintoinen kokoelma eli mm. Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku, yrttipeston valmistamisen työpaja, höyrylaivaristeily Olavinlinnan kupeessa, burgerisoutu sekä teen ja suklaan yhdistelmän maistelua jne.

Tästä elämyksiin!

Katso Saimaan helmet kartalla

Ravintolat, ostospaikat, tuottajat, nähtävyydet ja luontokohteet… tutustu itäisen Suomen helmiin ja valitse Taste Saimaa reittisi!

Taste Saimaa videot

Ohessa videoitamme, jotka kertovat Taste Saimaa toimijoista, alueestamme sekä monipuolisista tapahtumistamme. Katso ja nauti!

Kaikki videot löydät soittolistaltamme!