Keväinen keruuilta Hopealahteen

Keväinen keruuilta Hopealahteen

Sydänlangan KERUUHEIMO -kurssi starttaa 9.5.-11.5. Luvassa on kolme erilaista villivihannesten keruuretkeä, josta voit valita mieleisesi. Tai osallistua vaikka jokaiseen!

🌿

LAUANTAINA 11.5. klo 14 eteenpäin seikkailemme Hopealahden vanhoissa metsissä ja puolivilleissä puutarhoissa. Tunnistamme ja keräilemme villivihanneksia, säilömme alkukevään satoa (myös hapattamalla) ja jaamme ajatuksia villiravinnon monipuolisesta hyödyntämisestä. Illalla lämpiää Hopealahden rantasauna ja kokkailemme porukalla kotatulilla.

Hopealahden retki kuuluu Keruuheimo -kurssin hintaan. Jos et ole varma haluatko liittyä koko kurssille mukaan voit ilmoittautua Hopealahden retkeen myös kertakävijänä. Hinta tällöin

- 30 EUR / hlö + saunamaksu 10 EUR.

Sydänlangan jäsenille kertaosallistumisen hinta on
- 20 EUR / hlö (sauna sis. hintaan).

Maksu käteisellä tai kortilla.

Jos olet osallistumassa kertakävijänä Hopealahden retkelle mukaan, pyydämme ennakkoilmoittautumista:
https://forms.gle/RYNeUZtuRJ3ZdjRF8

🌿

Hopealahden retken jälkeen Keruuheimo-kurssi jatkuu villiravinnon keräilyn, säilönnän ja jatkojalostamisen merkeissä läpi kasvukauden aina syyskuuhun saakka.

Keruuheimo -kurssin kausimaksu (125 EUR) kattaa kaikki kurssin kokoontumiset. Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta: www.sydanlankayhdistys.fi/keruuheimo24

🌱🌱🌱 Sydänlangan KERUUHEIMO 2024 on uudenlainen keruukurssi, jonka tarkoituksena on kietoa koolle keräilijöiden rihmasto ja edistää villiravinnon monimuotoista hyödyntämistä maakunnassa. Keruuheimo kiertää kesällä Pohjois-Karjalaa keruukoulutusten ja -retkien merkeissä. Tunnistamme ja keräämme villikasveja, teemme pestoja ja hapatteita, hyödynnämme villiyrttejä rohtoina ja teeaineksina sekä tutustumme villien raaka-aineiden käyttöön keittiössä.

Keruuheimo sopii monenlaiselle kerääjälle. Kiireiselle kesäihmiselle kurssi tarjoaa valmiit keruumaastot, säilöntätilat ja keräämisen helppouden. Omavaraistelevaa elämäntapaa etsivä saa yhteisön tuen ja kattavan tietopaketin villiravinnosta. Keruutuotteiden myyntikanavia kartoitamme heille, joita kiinnostaa keräily elinkeinona.

Keruutavoitteet asetamme yhdessä, keruuheimolaisten toiveita ja aikatauluja sekä luonnon rytmiä kuulostellen. Ilmoittautuminen on avoinna ja lisätietoja löytyy yhdistyksen verkkosivuilta – www.sydanlankayhdistys.fi/keruuheimo24

KERUUHEIMOA vetää luonnonvaratuottaja Jussi Sinkkonen ja keruuneuvoja Jenni Örn Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry:stä.

Sydänlanka on osaltaan nostattamassa itäisen Suomen ruoka- ja kulttuuriperinteitä osana Taste Saimaa -verkostoa. Tänä vuonna juhlistamme Saimaan alueelle myönnettyä kansainvälistä European Region of Gastronomy -titteliä. Järjestämme kurssia yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Event dates

May 11, 2024, klo 14:00 - 19:30

Location

Rantatie 340, 82220 Joensuu

Organizer

Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry

Next events