Kihaus Folk festivaali 2024

Kihaus Folk festivaali 2024

Festivaali näkyy ja kuuluu kylällä heti juhannuksen jälkeen 24.6. alkaen, päätapahtumat viikonloppuna 28. – 30.6.2024

Kunnan juhlavuosi näkyy Kihauksessa paikallisten ja paikallislähtöisten artistien runsautena. Artistikattauksessa on kuunneltu kuntalaisten toiveita.

Muutaman hiljaisen ja hajautetun vuoden jälkeen on aika palata perinteiseen festivaalimalliin oluttelttoineen. Kunta järjesti taannoin kyselyn asukkaille juhlavuoden ohjelmasta ja sen perusteella festivaalin esiintyjistä ei ollut epäselvyyttä. Lavalla tullaan näkemään rääkkyläläisiä legendoja, eturivissä itseoikeutetusti Värttinä, Mimmit ja Sari Kaasinen. Näiden lisäksi Rääkkylän vireää musiikkiperinnettä tuovat esille mm. Kihauksen oma Mammu Koskelo, musiikin monitoimimies Ema Hurskainen, kanteletaituri Marjo Smolander ja Dawda Jobarteh, mielikuvituksellisia maailmoja tarjoilevat Aino ja Miihkali sekä rääkkyläläisistä soittajista koottu Rääkkylä All Stars. Lavalla nähdään myös groovaava The Moontwins, jossa päästään nauttimaan 22-Pistepirkosta tutun PK Keräsen ainutlaatuista ääntä sekä joensuulainen, punkahtavaa kantria tarjoileva Hirttämättömät.

Rääkkylän 150 vuoden lisäksi juhlitaan toisia pyöreitä ikävuosia. Festivaaliviikonlopun käynnistää Heikki Silvennoisen 70 v. -juhlakonsertti.

Festivaaliviikonlopun lisäksi Kihaus järjestää perinteisen pelimannileirin, ohjaajanaan mestaripelimanni Pentti Ojajärvi.

Event dates

6/24/24, klo 09:00 - 6/30/24, klo 21:00

Location

Paksuniementie 7, 82300 Rääkkylä

Organizer

Kihaus Folk

Next events