LÖYLYN LÖYTÄMÄT naisten saunaillat Pohjois-Karjalassa

LÖYLYN LÖYTÄMÄT naisten saunaillat Pohjois-Karjalassa

Kutsumme pohjoiskarjalaiset naiset yhteiseen syyspiiriin, jossa teemana on saunakulttuuri, -yrtit ja lempeä hyvinvointi. Kokoonnumme jokaisena saunailtana ensin piiriin, jossa tutustumme toisiimme ja teemme yksinkertaisen läsnäolon tai meditatiivisen harjoituksen Helenan opastuksella. Tämän jälkeen Jenni esittelee illan saunayrtin. Opit lisää myös saunassa käytettävistä yrteistä. Jokaiselle saunaillalle on oma erityinen voimayrttinsä, joka on osana saunan hellivää vaikutusta. Jenni kertoo kyseisen yrtin käyttötavoista ja vaikutuksista. Juomme yrttejä myös saunateen muodossa.

Syksyn naisten saunapiirin aikana tutustumme eri saunoihin niin Joensuussa kuin lähialueilla. Kuljemme kohteisiin tarvittaessa kimppakyydeillä. Toivomme, että naiset ympäri Pohjois-Karjalaa ja Joensuuta tulevat mukaan! Aiempaa kokemusta mistään ei tarvita, vaan syksyn porukka on avoin kaikille kiinnostuneille!

Saunailloissa pääset hiljentymään Löylyn ja luonnon voimien äärelle pohjoiskarjalaisten saunottajien kanssa. Kunnioitamme paikallisia saunan haltijoita ja niitä luonnon voimia, jotka tulevat osaksi Löylyämme. Jokainen sauna kerta syventää kokemusta erilaisista saunassa hoitamisen tavoista.

Löylyn Löytämät – saunailtoihin kuuluu lisäksi vastominen Jennin ja Helenan sitomilla vastoilla. Voit halutessasi tuoda myös oman vastasi mukaan. Opit syksyn aikana niin saunayrteistä ja saunahoidoista, erilaisista saunoista lähialueella kuin saat uusia tuttavuuksia tai ystäviä.

Päätämme syksyn saunaillat juhlakkaasti Utran Uittotuvalla, jossa nautimme saunan ja paljun lisäksi myös kolmen ruokalajin rakkaudella tehdyn illallisen.
Saunottajina toimivat: Jenni Örn ja Helena Karhu

Tapahtuma-ajankohdat ja saunat:
1. Hopealahden rantasauna ja kota, Joensuu ke 4.9. klo. 17.30-19.30
2. Nevalan hoitosauna, Kontiolahti, ke 18.9. klo. 17.30-19.30
3. Vainoniemen huvilan sauna, Joensuu, ke 2.10. klo. 17.30-19.30
4. Korven Kota ja savusauna, Koli, ke 9.10. klo. 17.30-19.30
5. Lastun savusauna, Kitee, 23.10. klo. 17.30-19.30
6. Utran Uittotupa, Joensuu: 6.11. klo. 17.30-19.30

Ohjaajat:

JENNI ÖRN
Olen pohjoiskarjalainen yrttien tuntija ja unennäkijä. Työkseni koulutan ihmisiä käyttämään luonnon kasveja erilaisin tavoin. Olen opiskellut yrttiterapiaa, kukkaterapiaa ja erilaisia intuitiivisen kasvilääkinnän metodeja, sekä kiinalaista lääketiedettä eli energia lääketiedettä.
Suurimpia opettajia minulle ovat olleet kasvit ja luonto itsessään. Työssäni tärkeintä minulle on auttaa vahvistamaan ihmisen yhteyttä elävään elinympäristöön ja sitä kautta vahvistamaan yhteyttä itseensä, sekä kannustaa jokaista käyttämään luomisvoimaansa rohkeasti.
Lisätietoja: https://jenniorn.com/

HELENA KARHU
Olen pohjoiskarjalainen luonnonkulkija ja perinteenkantaja. Elämäntyöni liittyy kansantietämyksen muistamiseen ja kehittämiseen perustamassani Karhun Talossa (www.karhuntalo.com).

Olet sydämestäni vastottaja, joka on pikkutytöstä oppinut liperiläisen mummonsa kanssa saunavastan tekoa ja vihtomista. Sittemmin olen oppinut lisää saunaseremoniasta ja saunassa tapahtuvasta kansanparannuksesta iettualaiselta saunottajalta Maslauskaitelta. Vuodesta 2016 olen ollut kisällinä perinteisessä suomalaisessa verikuppauksessa Sanna-Kaisa ”Ratanaula” Ilmarisen ohjauksessa. Teen myös kulttuurintutkimuksen jatko-opintoja Itä-Suomen yliopistossa. Olen Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen.
Mummoni syntyi saunassa, ja lapsuuteni elämänpiiri mummon luona oli vahvasti saunan ympärillä. Olen vieraillut myös lukuisissa erilaisissa saunoissa niin ympäri Suomea kuin ulkomailla. Myöhemmin nyt aikuisiällä olen saanut kokea vihtomista, vastomista eri saunottajilta ja tutustunut eri puulajien vastoihin. Kokemuksellisen oppimisen kautta kokemukseni vastan terapeuttisesta käytöstä on lisääntynyt. Vastottajana työskentelyni on yksinkertaista, maanläheistä, intuitiivista ja perinteisiin nojautuvaa. Luotan saunan haltijoihin.

Olen kirjoittanut tieteellisen artikkelin perustutkintoni aikana tunisialaisesta saunakulttuurista matkailumaantieteen alalta (Hottola, Petri (toim.) 2003 Hammamet 2001: Kulttuurisia näkökulmia Tunisian matkailuun). Vuonna 2021 saimme yhdessä saunottajan ja herbalistin Jenni Örnin kanssa apurahan Joensuun kulttuuritoimelta naisten saunaa koskevaan pilotti-tapahtumaamme “Saunattaret”. Kesällä 2023 olin Kontiolahden kunnan taiteilijana Kiviniemessä, tehden installaation ja yhteisöllisen taideteoksen ”Vastalahjat” saunavastoista sekä järjestäen muutaman saunaseremonian. Viimeisimpänä olen mukana Taste Saimaa Sauna Experience-pilotissa, järjestämällä savusauna-illan Korven Kodalla.

Käytännöntiedot:

Tämä on naisten ryhmä, joka kokoontuu saman ryhmän kanssa joka kerta. Yksittäisiin saunailtoihin ei ole mahdollista ostaa lippuja. Kuukausimaksu sisältää saunavuokrat, Jennin ja Helenan ohjaukset ja materiaalit, saunaillat yrtteineen, alkoholittomine juomineen ja vastoineen sekä 24% ALV (syyskuussa 25,5,%). Marraskuussa kokoonnumme vain kerran, mutta hinta kattaa myös 3 ruokalajin illallisen Utran Uittotuvalla, saunan lisäksi paljun käytön, pyyhkeet ja kylpytakit.

Kuukausimaksu ei kata matkustuskuluja saunoille, mutta pyrimme organisoimaan tarvittaessa kimppakyytejä ja jaamme matkakulut.

Kuukausi-maksu:
249 EUR / kk /hlö. Voit maksaa kurssimaksun kuukausittaisissa erissä tai kerralla.
Löylyn löytämät – naisten saunapiiriin on rajattu määrä paikkoja.

Voit ilmoittautua tästä maksamalla syyskuun osallistumismaksun:
https://holvi.com/shop/karhuntalo/product/c53a23a7fbd8c32337b7e885dd62f551/

Tai vaihtoehtoisesti koko erän kerralla:
https://holvi.com/shop/karhuntalo/product/8eca3298f1f8b21e86e1a61279ce79a1/

Osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin: https://www.karhuntalo.com/varaus-ja-peruutusehdot

Lisätiedot: jenniorn@gmail.com tai info@karhuntalo.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan, Löylyn löytämät!

Event dates

September 4, 2024, klo 17:30 - 19:30

Location

Hopealahti, 82210 Joensuu

Organizer

Karhun Talo

Next events