Sydänlangan Keruuheimo 2024

Sydänlangan Keruuheimo 2024

SYDÄNLANGAN KERUUHEIMO -kurssi starttaa Joensuussa perjantaina 10.5.

Järjestämme tutustumismielessä kaksi kaikille avointa tilaisuutta:

- Villivihannesten keruuretken Linnunlahden siirtolapuutarhan maastoon klo 12-14
- Keruuheimo -infon siirtolapuutarhan keskusmajalla klo 17-19

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten etukäteisilmoittautuminen näihin tilaisuuksiin vaaditaan.

Voit ilmoittautua mukaan tällä lomakkeella:
https://forms.gle/8CeDthNDkjEiiJNg8

Koko Keruuheimo-kurssin ilmoittautumis- ja aikataulutiedot löydät osoitteesta: www.sydanlankayhdistys.fi/keruuheimo24

Toukokuu on hyvää keruuaikaa, mutta Keruuheimo -kurssille ehtii hyvin mukaan vielä kesäkuun puolellakin. Luvassa on läpi kesän jatkuvia luontoseikkailuja, haltioitumista, yllätyksiä, taituruutta, aistielämyksiä, yhteyden ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä turvallisuuden tunnetta, jota ihmeellisesti rönsyilevä elonkehä muuttuvan maailman tiimellyksen tasapainoksi tarjoilee.

Linnunlahden Keruuheimo -infossa on luvassa yleisesitys villivihannesten keräilystä, keskustelua ja tutustumista sekä pohdintaa villivihannesten hyötykäytöstä ja puoliviljelystä osana puutarhanhoitoa.

Ennen Joensuun starttia Keruuheimo tekee Helatorstaina 9.5. tutustumisretken Nevalan luontotilalle Kolin Heraniemeen (luontotila.com). Tähänkin retkeen mahtuu vielä mukaan.

🌱🌱🌱 Sydänlangan KERUUHEIMO 2024 on uudenlainen keruukurssi, jonka tarkoituksena on kietoa koolle keräilijöiden rihmasto ja edistää villiravinnon monimuotoista hyödyntämistä maakunnassa. Keruuheimo kiertää kesällä Pohjois-Karjalaa keruukoulutusten ja -retkien merkeissä. Tunnistamme ja keräämme villikasveja, teemme pestoja ja hapatteita, hyödynnämme villiyrttejä rohtoina ja teeaineksina sekä tutustumme villien raaka-aineiden käyttöön keittiössä.

Keruuheimo sopii monenlaiselle kerääjälle. Kiireiselle kesäihmiselle kurssi tarjoaa valmiit keruumaastot, säilöntätilat ja keräämisen helppouden. Omavaraistelevaa elämäntapaa etsivä saa yhteisön tuen ja kattavan tietopaketin villiravinnosta. Keruutuotteiden myyntikanavia kartoitamme heille, joita kiinnostaa keräily elinkeinona.

Keruutavoitteet asetamme yhdessä, keruuheimolaisten toiveita ja aikatauluja sekä luonnon rytmiä kuulostellen. Ilmoittautuminen on avoinna ja lisätietoja löytyy järjestäjän verkkosivuilta – www.sydanlankayhdistys.fi.

KERUUHEIMOA vetää luonnonvaratuottaja Jussi Sinkkonen ja keruuneuvoja Jenni Örn Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry:stä.

Sydänlanka on osaltaan nostattamassa itäisen Suomen ruoka- ja kulttuuriperinteitä osana Taste Saimaa -verkostoa. Tänä vuonna juhlistamme Saimaan alueelle myönnettyä kansainvälistä European Region of Gastronomy -titteliä. Järjestämme Keruuheimoa yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

🌱🌱🌱 KERUUHEIMON AIKATAULU JA KERUUTAVOITTEET PÄIVITTYVÄT OSOITTEESEEN:
www.sydanlankayhdistys.fi

Starttaamme
- Joensuussa villivihanneskierroksella ja KERUUHEIMO-infolla pe 10.5. Tervetuloa tutustumaan!
- Lauantaina 11.5. teemme keruuretken Hopealahteen klo 14 ->

Huom! Jos tulet mukaan keräilemään, otathan mukaan oman korin, kangaspussin, paperipussin tai vastaavan keruuastiaksi.

Muistathan ilmoittautua:
https://forms.gle/8CeDthNDkjEiiJNg8

Event dates

May 10, 2024, klo 17:00 - 19:00

Location

80110 Joensuu

Organizer

Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry

Next events