Luonnonlaidunpäivä Mustavaaran tilalla Joensuussa

Luonnonlaidunpäivä Mustavaaran tilalla Joensuussa

Tervetuloa viettämään Luonnonlaidunpäivää Mustavaaran tilalle Enoon!

Luonnonlaidunpäivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä lauantaina, jolloin juhlitaan luonnonlaitumia ja niiden hoitajia - laiduntavia eläimiä. Luonnonlaitumia ovat niityt, hakamaat ja metsälaitumet, joilla karja laiduntaa. Laiduntava karja säilyttää avointa maisemaa ja lisää luonnon monimuotoisuutta. Luonnonlaidun on elinympäristö monelle eri kasvi- ja hyönteislajille. Laidunnuksen ansiosta luonnonlaitumilla elää useita sellaisia lajeja, joita ei tapaa muualla.

Mustavaaran tilalla on ylämaankarjaa sekä Aberdeen Angus -rotuista nautakarjaa.Tilan luonnonlaitumiin tutustutaan opastetuilla niittykasviretkillä klo 11 ja 13. Lisäksi tapahtumassa on tilan tuotteiden maistatusta, suoramyyntiä, luomutietoutta, kahvio ja poniratsastusta.

Tapahtuman järjestää MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry:n Pellolta pöytään näkyväksi -hanke yhteistyössä Mustavaaran tilan ja Savo-Karjalan Luomuyhdistyksen kanssa. Hanke on EU:n osarahoittama.

Vapaa pääsy!

Valtakunnallisen luonnonlaidunpäivän järjestävät yhteistyössä Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Luonnon- ja riistanhoitosäätiö, WWF, Metsähallitus, Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria ja Ruokavirasto.

Lisätiedot: Johanna Rinnekari, johanna.rinnekari@maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 301 2441

Event dates

June 15, 2024, klo 10:00 - 14:00

Location

Ruohosuontie 280, 81200 Joensuu

Organizer

MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry

Next events