Nestorin saunaelämys 8.6.2024 - osa Koko Saimaa Saunoo -tapahtumaa

Nestorin saunaelämys 8.6.2024 - osa Koko Saimaa Saunoo -tapahtumaa

Tule nauttimaan upeista Saimaan näkymistä, löylyistä, ulkoporealtaasta ja alkukesän virkistävästä pulahduksesta Saimaaseen Puumalan Lintusaloon. Maukas saunamenu odottaa viereisessä kodassa.

Nestorinrannan uudehko rantasauna avautuu Saimaan Lietvedelle ilta-aurinkoon, jota voit ihailla sekä saunan lauteilta että terassin ulkoporealtaasta. Laiturilta pääset pulahtamaan virkistävään Saimaaseen. Viereisessä kodassa nautit tulen loisteessa Nestorinrannan kokkien valmistaman maukkaan saunamenun.

Osa Koko Saimaa Saunoo -tapahtumaa

Nestorin saunaelämys on osa Taste Saimaan Koko Saimaa Saunoo -tapahtumaa, joka puolestaan on osa Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuotta.

Aluksi saunovat naiset klo 15 - 17 ja sen jälkeen miehet klo 17 - 19. Saunamenu on saatavilla viereisessä kodassa klo 16 - 20.

Nestorin ja norpan pronssipatsaat samassa rannassa

Saunan terassilta on näkymä myös Nestorin pronssipatsaalle, joka soittaa viulua kivellä makaavalle norpan pronssipatsaalle. Nestorin patsas on veistetty 1940-luvulta säilyneen valokuvan perusteella. Siinä Nestori Miikkulaisen esikuva Nestori Reponen istuu kivellä soittamassa viulua. Kuva on luultavasti otettu tässä samassa rannassa, jossa Nestori piti venettään. Patsaan vieressä on opaste, jossa kerrotaan laulun ja patsaan synnystä.

Kaunis saaristotie johtaa perille

Nestorinranta sijaitsee Puumalan saaristossa Lintusalossa, jonne johtaa kaunis 20 km pitkä saaristotie pengerteineen, siltoineen ja lyhyine lossimatkoineen. Lossilla on 20 minuutin tauot klo 9, 12, 17 ja 20. Muuten se kulkee koko ajan. Lossimatka kestää 2-3 min suuntaansa.

Event dates

June 8, 2024, klo 15:00 - 20:00

Location

Lintusalontie 1661, 52200 Puumala

Organizer

Nestorinranta

Next events