Saimaalaiset tuotteet mukana kansainvälisessä World Food Gift Challenge 2023 -kisassa Kosilla – Pohjoiskarjalaiset juureshillot hurmasivat tuomariston

Saimaalaiset tuotteet mukana kansainvälisessä World Food Gift Challenge 2023 -kisassa Kosilla – Pohjoiskarjalaiset juureshillot hurmasivat tuomariston

Ainutlaatuiset tarinat ja hieno käsityötaito nousivat kansainväliselle näyttämölle neljännessä World Food Gift Challenge -kilpailussa Kreikassa. Vuoden 2019 European Region of Gastronomy -alueeksi nimetyn Etelä-Egean saarten isännöimässä kilpailussa palkittiin kymmenen parasta ruokalahjaa ja ruokaan liittyvää käsityölahjaa vuodelle 2023.

Saimaan seudulla järjestetyssä aluekilpailussa valittiin 24 tuotteen joukosta kolme vahvaa ja kansainväliseen vientiin erinomaisesti sopivaa tuotetta edustamaan aluetta World Food Gift Challenge 2023 -kisassa; NordicMeal Oy:n retkiruoat, Nokiakka Oy:n juureshillot sekä Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy:n Kenno -kattausalustasarja.

Kansainväliseen kilpailuun osallistui yhteensä 29 korkealaatuista tuotetta yhdeksältä gastronomiselta alueelta. Tuomaristolla oli vaikeuksia päättää tasaväkisestä kärkikaksikosta voittajaa. Lopulta menorcalaiset hunajat valittiin ensimmäiselle ja joensuulaisen Nokiakka Oy:n juureshillot toiselle sijalle. Kolmanneksi valittiin rhodoslainen Filema Rodion päivitetyllä versiolla Melekouni -perinneherkusta. Lisäksi jaettiin tunnustukset seitsemälle muulle tuotteelle. Kilpailevat tuotteet arvioi kansainvälinen raati, joka koostui IGCAT -organisaation (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) ja Regions of Gastronomy -verkoston asiantuntijoista. Raati arvioi tuotteiden makua, käyttökelpoisuutta, tarinankerrontaa, ainutlaatuisuutta, innovatiivisuutta, yhteyttä alueeseen sekä tuotteiden pakkauksia.

Tarkemmat tiedot kisasta ja Kosilla järjestetystä tapahtumasta IGCAT tiedotteessa: https://igcat.org/world-food-gift-challenge-2023-awards-ten-products-in-kos/

Lisätietoja: Anu-Anette Varho, hankeasiantuntija, +358 40 673 7507, anu-anette.varho@esavo.fi

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!