Kuva: Saimaa European Region of Gastronomy Management Project, Harri Säynevirta

Itäisen Suomen helmet

Itäisen Suomen helmet -karttasovellus esittelee Saimaan seudun kolmen maakunnan (Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala) nähtävyyksiä, ainutlaatuisia luontokohteita sekä Taste Saimaa Partner -verkoston toimijoita. Verkostoon kuuluu monipuolinen joukko yrityksiä, jotka tarjoavat vierailijoille aidosti paikallisia ja laadukkaita palveluita, tuotteita ja elämyksiä. Sovelluksessa yritykset on jaoteltu kategorioiden alle. Pääset tutustumaan kunkin yrityksen tietoihin (mm. aukioloajat, tarjottavat palvelut ja tarkemmat osoitetiedot) linkkien kautta. Huomioithan, etteivät kaikki yritykset ole vierailukohteita.

Karttaa rakennetaan ja täydennetään vuoden 2023 aikana. Voit tunnistaa ja ilmoittaa alueemme helmiä myös avoimen lomakkeen kautta ja osallistua kartan rakentamiseen: ILMOITA HELMI

Taste Saimaa Partner

Tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, paikallista yhteistyötä, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä.  Hakijoiksi toivotaan ruuantuottajia, matkailu- ja ravintola-alan sekä luovien alojen yrityksiä Etelä-Savosta, Etelä-Karjalasta ja Pohjois-Karjalasta. Hakulomake avataan verkkosivuille elokuussa 2023.

Taste Saimaa Partner -malli on kehitetty yhteistyössä D.O. Saimaan, Karelia á la Carte -ruokamatkailuverkoston, Saimaa Geoparkin ja ProAgrian kanssa. Tunnusta ja toimintaa hallinnoi ja koordinoi Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -hanke.

D.O. Saimaa

D.O. Saimaa -alkuperämerkki (Designation of Origin) tarkoittaa, että tuote tai raaka-aine on valmistettu Saimaan seudulla korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O. Saimaa -alkuperämerkin saavat vain tiukat laatukriteerit täyttävät tuottajat. D.O. Saimaa -tuotteiden tarkoin valikoituun joukkoon kuuluu ainutlaatuisia makuelämyksiä mm. viinien, kalan, lihan, viljatuotteiden, yrttien ja marjojen parissa. D.O. Saimaa -tuotteita käyttävät We Support -ravintolat arvostavat raaka-aineissaan alkuperää, puhtautta ja korkeaa laatua. Ravintoloiden annoksissa suositaan lähialueen tuoreita kaloja, sesonkien kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä paikallisesti tuotettua lihaa.

Karelia á la Carte

Rakkaudella valmistettuja paikallisia makuja tarjoillaan karjalaisella aitoudella, vieraanvaraisuudella ja iloisuudella luonnonläheisissä elämyksellisissä ympäristöissä, joissa nykypäivä ja kulttuurihistoria elävät käsikädessä. Jokainen Karelia à la carte -verkoston yritys ruokatarinoineen on omaleimainen oma itsensä, tutustumisretken arvoinen. Mukana on laaja joukko pohjois- ja eteläkarjalaisia ruoka-alan yrityksiä; ravintoloita, matkailuyrityksiä, leipomoita, muita elintarvikkeiden jatkojalostajia, tuottajia.

Saimaa Geopark

Saimaa on itäisen Suomen aarre, joka tunnetaan kauniista maisemistaan, eläväisistä kaupungeistaan sekä idyllisistä kirkonkylistään. Saimaa UNESCO Global Geopark kokoaa yhteen Saimaan upeat luontokohteet, ihastuttavat retkeilyreitit sekä historialliset kulttuurikohteet, jotka luontomatkailijan kannattaa ehdottomasti kokea vieraillessaan Saimaalla. Henkeäsalpaavien kohteiden ja ainutlaatuisten maisemien kautta Saimaa Geoparkin kertoma tarina Saimaan synnystä avautuu aivan uudella tavalla.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!