Saimaa Local Food Gift Challenge nosti esiin monipuolisesti alueemme puhtaat raaka-aineet metsistä, pelloilta ja järveltä

Saimaa Local Food Gift Challenge nosti esiin monipuolisesti alueemme puhtaat raaka-aineet metsistä, pelloilta ja järveltä


Saimaan seudun ensimmäiseen Local Food Gift Challenge -kisaan osallistuneiden tuotteiden makumaailma toi monipuolisesti esiin alueemme puhtaat raaka-aineet metsistä, pelloilta ja järveltä. Erityisesti metsäiset maut petusta villiyrtteihin yllättivät positiivisesti. Ruokaan liittyvissä tuotteissa tulivat esiin niin paikallinen osaaminen ja yhteistyö kuin laadukas ja viimeistelty työ. Raati haluaa kiittää kaikkia osallistuneita hienoista ehdotuksista. Ehdokkaiden joukosta nousi esiin kolme vahvaa ja kansainväliseen vientiin erinomaisesti sopivaa tuotetta.
 

Raadin jäsenet:
 

Taina Harmoinen, XAMK
TKI-asiantuntija, Paikallisten ruokatuliaisten tuotteistaminen -hanke ja Eurooppalaisesta klusteriverkostosta tukea eteläsavolaisille ruoka-alan yrityksille -hanke, toiminnanjohtaja, Etelä-Savon elintarviketalouden kehittämisyhdistys Ekoneum ry
 

Eveliina Pekkanen, Etelä-Savon maakuntaliitto
Kehittämispäällikkö, aluekehitys, kulttuuri ja osallisuus
 

Jami Holtari, Etelä-Karjalan liitto
Elinvoimajohtaja
 

Laura Jussila, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Viestintäasiantuntija
 

Saimaa Local Food Gift Challenge -kisan voittajat:

 

Kuva: NordicMeal Oy

NordicMeal Oy, Naked Barley ateria: KEVÄINEN HERNEOHRATTO TÄYNNÄ KUUSENKERKKIEN VIHREÄÄ VOIMAA (ruokalahjat)
Naked Barley -retkiruuat linkittyvät hienosti Saimaan seutuun suosittuna luontomatkailun alueena. Aterioihin on saatu pakastekuivauksen ansiosta säilöttyä tuoreet ja puhtaat maut, joissa tuodaan esiin myös eri vuodenaikojen raaka-aineet. Valmistus on helppo ja pakkaus täysin kierrätettävää materiaalia. Tuote on kevyt kuljettaa mukana ja se on myös hieno maku- ja matkamuisto alueella vierailleille.

 

Kuva: Nokiakka Oy

Nokiakka Oy, porkkanainkiväärihillo 
Hillon rakenne sekä vahva ja puhdas makumaailma yllättivät raadin jäsenet positiivisesti. Tuote on valmistettu paikallisista porkkanoista ja muut ainesosat ovat pääsääntöisesti luomua. Pakkauksen koko on ruokalahjaksi sopiva ja helppo kuljettaa mukana


 

Kuva: Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy
Kuva: Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy

Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy, KENNO-KATTAUSALUSTASARJA (ruokaan liittyvät lahjat)
Kenno-kattausalustat ovat saaneet muotonsa hunajakennon geometrisestä muodosta. Tuotteen tarinassa tuodaan hienosti esiin mehiläisten merkitys planeetallemme. Kattausalustasarja on syntynyt paikallisten yritysten yhteistyönä. Kokonaisuus on tyylikäs ja viimeistelty. Pakkaus on kevyt ja helposti matkatavaroissa mukana kuljetettava tuliainen.

 

Neljäs European/World Food Gift Challenge järjestetään 26.-29.4. Kosin saarella
 

World Food Gift Challenge -kilpailun kautta Euroopan ja maailman gastronomiset alueet voivat tukea paikallisia pieniä ja keskisuuria tuottajia ja tuoda esiin tarinoita, jotka yhdistävät nämä tuotteet alueeseen.

Kilpailussa kolmen parhaan tuotteen lisäksi palkitaan seitsemän muuta tuotetta (aikaisempina vuosina mm. Most Creative Branding, Most Sustainable Packaking, Best Storytelling, Best Tasting, Best Promotion of the Region, Best Innovation on Traditional Design, Best Contemporary Interpretation of Traditional Craft).

Vuoden 2023 kansainvälisen kilpailun ja verkostotapaamisen järjestelyistä vastaavat IGCAT ja South Aegean European Region of Gastronomy 2019.

Saimaan seutua kilpailussa edustavat NordicMealin retkiruuat, Nokiakka Oy:n juureshillot sekä Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy:n Kenno -kattausalustasarja.


Lisätietoa kilpailusta: https://igcat.org/world-food-gift-challenge/

 

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!