Opetuskeittiöstä juhlaillallisille – Sampon ravintola- ja catering-ala loihti herkkuja Raatihuoneella järjestetyssä gaalassa

Opetuskeittiöstä juhlaillallisille – Sampon ravintola- ja catering-ala loihti herkkuja Raatihuoneella järjestetyssä gaalassa

Sampon opiskelijat loihtivat illallisen Taste Saimaan avajaisviikonloppuna 3. helmikuuta Lappeenrannan Raatihuoneella. Mukana juhlissa oli maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah sekä lisäksi paikallisia ja kansainvälisiä vieraita. 

Ohessa ote Sampon uutisesta sekä linkki varsinaiseen uutiseen, josta löytyy myös hienoja kuvia arvokkaasta tilaisuudestamme.

"Lappeenrannan Raatihuoneella vietettiin lauantaina 3.2.2024 Taste Saimaa -juhlavuoden avajaisgaalaa. Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy 2024 -status ja gaalaillallinen oli osa Taste Saimaa -avajaisviikonloppua. Saimaan ammattiopisto Sampon ravintola- ja catering-ala hoiti gaalan illallistilaisuuden tarjoilut menun suunnittelusta aina valmistukseen ja tarjoiluun yhteistyössä elintarvikealan kanssa.

Illallisen suunnittelu ja toteutus olivat ravintola- ja catering-alan sekä elintarvikealan tiimien yhteistyön tulosta. Tarjoilusta vastasivat Sampon 1. vuoden tarjoilijaopiskelijoiden kahdeksanhenkinen ryhmä ja ruokien valmistuksesta 2. vuoden kokkiopiskelijoiden yhdeksänhenkinen ryhmä. Leipätuotteiden osalta mukana olivat 2. vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat ja jälkiruokana tarjottujen pienten suupalojen suunnittelusta sekä toteutuksesta vastasi kondiittorilajin WorldSkills-ekspertti Juliana Hokkanen Etelä-Savon ammattiopistosta yhdessä lajin WorldSkills-kilpailijan sekä Sampon kahden kokkiopiskelijan kanssa."

Koko uutinen löytyy tästä

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!