Saimaa European Region of Gastronomy –foorumi 25.5.

Saimaa European Region of Gastronomy –foorumi 25.5.

Saimaan alueesta on kehittymässä Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus, sillä alue hakee European Region of Gastronomy -titteliä vuodelle 2024. Itä-Suomen alueen yhteisestä Euroopan kulttuuripääkaupunkihausta, Saimaa-ilmiöstä, sytykkeen saaneen yhteistyön tavoitteena on nostaa itäinen Suomi Lapin ja Helsingin rinnalle kiinnostavaksi matkailukohteeksi. European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä.

Haun myötä Saimaan alue on jo liittynyt International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -verkostoon, jossa rakennetaan kansainvälistä matkailun osaamisverkostoa sekä valmennetaan ja tuetaan kestävän ja paikallisen ruokamatkailun alueita. 

Työtä edistetään Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä. Mukana ovat myös Mikkelin, Savonlinnan, Lappeenrannan, Imatran, Joensuun ja Kiteen kaupungit, kaikkien maakuntien kauppakamarit, Lake Saimaa Ry, Visit-organisaatiot ja oppilaitokset. 

Tammikuussa 2022 julkaistussa Saimaa ERG -hakukirjassa esitellään alueen tavoitteet ja toimenpiteet sekä pääteema ”Pöytä rajojen yli”. Erityisesti tuotteistaminen, matkailijaystävällinen reitistö sekä ruoan ja kulttuurin innovatiiviset yhdistelmät ovat laajasti esiteltyinä.  Juuri julkaistuilta verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa sekä ajankohtaisia kuulumisia Saimaa ERG -toiminnasta: www.tastesaimaa.fi 

Ilmoittaudu mukaan Saimaa European Region of Gastronomy -foorumiin, joka järjestetään 25.5. klo 14-16 Teamsin välityksellä. Foorumeita tullaan järjestämään kuukausittain eri aiheisiin paneutuen. 

Ensimmäisen Saimaa ERG -foorumin ohjelma:

Klo 14.00 Saimaa-ilmiöstä sytykkeen saanut yhteistyö jatkuu,  hankejohtaja Sari Kaasinen

Klo 14.15 Kuopio ERG 2020-2021, projektipäällikkö Niina Vänttinen (https://www.tastesavo.fi/)   

Klo 15.00 Saimaan yhteisen ERG -hakukirjan ja toiminnan esittely, hankejohtaja Sari Kaasinen ja hankeasiantuntija Anu-Anette Varho

Klo 15.30 Keskustelua Saimaan seudun vahvuuksista ja kehittämisen paikoista

Klo 15.50 Tilaisuuden yhteenveto

Ilmoittaudu mukaan 24.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/67E41ADCF086D19F   

Tapahtuman linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!