Saimaa European Region of Gastronomy -foorumi 4.8. klo 14 - 16

Saimaa European Region of Gastronomy -foorumi 4.8. klo 14 - 16

Tervetuloa Saimaa European Region of Gastronomy -foorumiin, jossa tutustutaan kansainvälisen raadin vierailun antiin ja kuullaan kansainvälisen verkoston kuulumisia sekä hyvin liikkeelle lähteneestä Saimaan seudun European Region of Gastronomy -toiminnasta.
 

Vuoden 2023 World Food Gift Challengen palkintojen jako tapahtuu Kosin saarella 26.-29.4. Tätä ennen järjestämme Saimaan seudulla oman Local Food Gift Challenge -valmennuksen ja aluekilpailun syys-marraskuun aikana.

Ohjelma:
 

Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen kuulumiset, hankejohtaja Sari Kaasinen 

https://tastesaimaa.fi/

  • Kansainvälisen raadin vierailu ja raportti
  • Kansainvälisen verkoston toimintaa
  • ERG -toimintaa maakunnissa
     

World Food Gift Challenge, hankeasiantuntija Anu-Anette Varho

https://igcat.org/world-food-gift-challenge/

  • Vuoden 2022 kilpailussa palkitut tuotteet Saimaalta
  • Local Food Gift Challenge

Saimaan alueesta on kehittymässä Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus, sillä alue hakee European Region of Gastronomy -titteliä vuodelle 2024. Itä-Suomen alueen yhteisestä Euroopan kulttuuripääkaupunkihausta, Saimaa-ilmiöstä, sytykkeen saaneen yhteistyön tavoitteena on nostaa itäinen Suomi Lapin ja Helsingin rinnalle kiinnostavaksi matkailukohteeksi. European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä.
 

Haun myötä Saimaan alue on jo liittynyt International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -verkostoon, jossa rakennetaan kansainvälistä matkailun osaamisverkostoa sekä valmennetaan ja tuetaan kestävän ja paikallisen ruokamatkailun alueita. 
 

Työtä edistetään Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä. Mukana ovat myös Mikkelin, Savonlinnan, Lappeenrannan, Imatran, Joensuun ja Kiteen kaupungit, kaikkien maakuntien kauppakamarit, Lake Saimaa Ry, Visit-organisaatiot ja oppilaitokset. 
 

Tammikuussa 2022 julkaistussa Saimaa ERG -hakukirjassa esitellään alueen tavoitteet ja toimenpiteet sekä pääteema ”Pöytä rajojen yli”. Erityisesti tuotteistaminen, matkailijaystävällinen reitistö sekä ruoan ja kulttuurin innovatiiviset yhdistelmät ovat laajasti esiteltyinä.  Verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa sekä ajankohtaisia kuulumisia Saimaa ERG -toiminnasta: www.tastesaimaa.fi  

________________________________________________________________________________

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tai liity antamalla kokouksen tunnus
Kokouksen tunnus: 334 676 909 746
Tunnuskoodi: XMv8SG

Lisätietoja | Kokousasetukset

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!