Saimaalla saunotaan tulevana viikonloppuna

Saimaalla saunotaan tulevana viikonloppuna

Saimaan asukkaita ja matkailijoita houkutellaan mukaan Koko Saimaa saunoo -tapahtumaan 7.–9. kesäkuuta. Saimaan alueella on yli kymmenen eri toimijoiden toteuttamaa saunatapahtumaa tai saunomispaikkaa, jotka ovat yleisölle auki joko maksullisina tai ilmaiseksi.

Tarjolla on erilaisten saunojen koko kattaus eli perinteisten puusaunojen lisäksi mm. turvesauna, savusauna, kärrysauna ja telttasauna. Tapahtumassa mukana olevia saunoja on Saimaan alueella mm. Rääkkylässä, Lieksassa, Paiholassa, Sulkavalla, Savonlinnassa, Rautjärvellä, Heinävedellä ja Puumalassa. Tiedot eri saunoista on koottu Saimaa saunoo alasivullemme.

Koko Saimaa saunoo -tapahtumaviikonloppu on osa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuotta. Siksi myös saunaruoka ja -juoma ovat merkittävässä roolissa ja tutun saunamakkaran lisäksi löytyy mm. kotaillallista, saunamenua, nuotioeväitä ja savukalaa. Kokonaisvaltaisen saunaelämyksen täydentävät saunaloitsut ja -runot.

Samalta verkkosivulta löytyy kattavasti myös muita saunapalveluja, -maailmoja ja -seremonioita Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta. Lisäksi tietoa on koottu kaikesta saunaa liittyvästä eli mm. hemmotteluhoidoista, vastoista, loitsuista, perinnesaunottajista ja saunatontuista - mutta tietysti myös herkullisesta saunaruuasta. Saunojen sijainteja voi katsoa myös karttasovelluksesta.

Tapahtumaviikonlopun yhteydessä yksittäisiä asukkaita ja yhteisöjä kannustetaan avaamaan saunansa myös vierailijoille. Samalla tarjolla voi olla lisäksi saunaruokaa ja juomaa pop-up -tyylillä.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!