Molemmat Saimaan alueen ruokalahjat palkittiin kunniakirjoilla viime perjantaina Cataniassa Italiassa järjestetyssä ruokalahjojen kilpailussa. Kilpailun isäntänä toimi Sisilia, joka on Euroopan gastronominen alue tänä vuonna.
Saimaan alueen tuotteet palkittiin kunniakirjoilla eli ne olivat omien kategorioidensa parhaita, vaikka eivät kokonaiskisan mitaleille päässeetkään. Heinävedellä sijaitsevan Koskijärven villitilan Pettuinen metsämysli palkittiin houkuttelevimmasta pakkauksesta. Samoin kontiolahtelaisen Taiga Honeyn Terva & lakritsa hunajahauduke palkittiin parhaana ruokainnovaationa.
Kilpailu keräsi 34 ruoka- ja käsityölahjaa arvostetuilta gastronomian alueilta, mukaan lukien: Aseer World Region of Gastronomy 2024; Katalonia World Region of Gastronomy 2025; Manabí World Region of Gastronomy 2026; Menorca European Region of Gastronomy 2022; Trondheim-Trøndelag European Region of Gastronomy 2022; Saimaa European Region of Gastronomy 2024; Sisilia European Region of Gastronomy 2025; Gozo European Region of Gastronomy 2026; Kvarner European Region of Gastronomy 2026; Kreeta European Region of Gastronomy 2026; Harghita European Region of Gastronomy 2027; ja Dobrogea ehdokas European Region of Gastronomy 2029.
Raati valitsi kolme kokonaisvoittajaa ja yhdeksän kategorian voittajaa:
Kilpailun järjesti kansainvälinen IGCAT-organisaatio ja kyseessä oli 6. World Food Gift Challenge -kilpailu.
(Kuvassa keskellä kunniakirjaa noutamassa Mimmu Nikkari Koskijärven villitilalta sekä kolmas oikealta hankeasiantuntija Anu-Anette Varho ERG-hankkeesta Saimaalta)
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!