Saimaan metsien aarteet -teemaviikolla nähdään kahdeksan sisältöpilotointia

Saimaan metsien aarteet -teemaviikolla nähdään kahdeksan sisältöpilotointia

Taste Saimaa -hanke etsi avoimella haulla teemaviikon aikana toteutettavia elämyksiä ja tapahtumia Saimaan seudulle 19.–28.9.2025. Monipuolisista sisältöehdotuksista valittiin yhteensä 8 toteutettavaa pilotointia joissa taide, luonto, yhteisöllisyys sekä alueen tarinat ja perinteiden elvyttäminen yhdistyvät inspiroivilla tavoilla paikallisiin makuihin.

 

Food Art for Kids

Tapahtumassa esitellään lapsille ja nuorille Saimaan alueen laadukkaita lähiruokaraaka-aineita painottaen kasvisten, juuresten ja sienien roolia menukokonaisuutta suunniteltaessa. Sisältöpilotoinnissa testataan ruokakasvatuksellista Food Art for Kids -konseptia, jossa osallistujat pääsevät luomaan omannäköisiä ruokataideteoksia alustustarinaan perustuen. Toteuttaja: Hellapoliisi Oy & Taidevaltatie Toivo ry
 

Päivän sieniretki Mustalle Mäntyjärvelle

Teemaviikolla on mahdollisuus lähteä sieneen porukalla! Retken järjestäjä tarjoaa ammattitaitoisen opastuksen (suomi ja englanti), keruuvälineet sekä maukasta nuotioruokaa. Päivä alkaa bussikuljetuksella Joensuusta Mustalle Mäntyjärvelle. Toteuttaja: Matexpro Oy
 

Jänissaari – Mielen matka makujen metsiin

Moniaistillinen jokivenematka Möhköstä kohti Jänissaarta. Perillä mm. opastettu Metsämieli-retki jonka lopuksi maistuva eräruoka kodalla. Toteuttajana: Mantan Majatalo ja Luontopalvelut
 

Tarinoiden Jokilaakso

Tapahtuma toteutetaan Urpolan kartanolla, myllyllä ja puistossa. Alueen henkinen ja materiaalinen kulttuuriperintö tulee esille tarinoiden kautta. Jokilaakson monimuotoinen kasvillisuus ja eläimistö, ajankohtaiset luonnonantimet (marjat, sienet ym) ja niiden käyttö esitellään oppaiden yhteisenä toteutuksena. Toteuttaja: Mikkelin Oppaat ry
 

Kuha o kalloo Pien-Toijolan kekrijuhlassa 27.9.

Nyt Kekrissä pilotoidaan kalalautanen, johon tulee paikallista kalaa ja sadonkorjuun antimia. Annos vastaa myös kysymykseen, mikä on parasta, mitä omavaraisessa talonpoikaistalossa ennen laitettiin pöytään. Toteuttaja: Ristiina Seura ry
 

Hengitä, maista, tunne – lähiruokaa ja läsnäoloa luonnossa

Tapahtumassa hengitysharjoitukset ja villiruoka yhdistyvät elämykseksi, joka vahvistaa yhteyttä luontoon ja omaan kehoon. Tapahtumassa tarjolla oleva villiruoka ja -juomat valmistuvat jo alkukesän keruun antimista. Toteuttaja: Sydänlanka ry
 

Annin aikaan – pirtin pihalta, metsien kätköistä

Venejoen Myllyllä elävöitetään vanhan kansan tapoja hyödyntää luonnon antimia, ja siellä siirretään eteenpäin sukupolvien tietotaitoa arjen säästäväisyydestä, villiyrteistä, kotitarveruuasta ja yhteisöllisestä toiminnasta. Toteuttaja: Venejoen Mylly
 

Huuda runo, maista metsä – esteetön elämyspolku Siikaveden rannalla

Tapahtuma vie osallistujat esteettömästi runouden, tarinoiden ja ruuan maailmaan metsän keskelle, perinteisellä mökkitontilla. Matkalla pysähdytään aistimaan luontoa, kuuntelemaan runoja, jakamaan tarinoita ja nauttimaan paikallisista mauista. Toteuttaja: Wellnet & SirLai Oy


 

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!