Taipalsaaren Wanhan Kunnantuvan keittiömestarina toimii Taste Saimaa ruokalähettiläs Ulla Liukkonen ja yrittäjinä Osmo ja Sari Laine. Taipalsaaren Wanhan Kunnantuvan ”henkiin herättäminen” on ollut todellinen kulttuuriteko. Historiallisessa 1800-luvulla rakennetussa tuvassa voi nauttia herkullista, paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa kauniissa järvimaisemassa. Lisäksi keittiömestari Ulla Liukkonen tunnetaan pitkästä uraauurtavasta työstä karjalaisen ruokakulttuurin ja lähiruoan tunnettuuden edistämisessä. Hän on Karjalan Keittiömestareiden pitkäaikainen puheenjohtaja, Paistinkääntäjien Kaakkois-Suomen voutikunnan vouti ja Maailman keittiömestariliitto The World Association of Chefs Societies -yhdistyksen kunniajäsen. Hän toimi myös 14 vuotta Suomen Keittiömestareiden puheenjohtajana.
- Karelia à la carte -arvot – paikallisuus, karjalaisuus, vieraanvaraisuus, luonto – ovat olleet minulle ihan lapsesta asti todella tärkeitä! Ollaan rinta rottingilla omasta tekemisestä eikä kuhan mie vaan teen. Vaalitaan, ohjataan, ammennetaan, tehdään oikeasti ja aidosti sydän mukana. Ollaan ylpeitä siitä, mitä meillä on. Kun käytetään omia luonnon ja Saimaan antimia niin hiilijalanjälki jää lyhyeksi ja ruuan tekijä saa kasvot,” iloitsee keittiömestari Ulla Liukkonen.
Karelia à la carte on ravintoloiden, elintarvike- ja matkailuyritysten verkosto, jossa on tällä hetkellä 85 jäsentä. Parin vuoden aikana verkosto on laajentunut myös Etelä-Karjalaan. Kiitos hyvän itäisen Suomen Taste Saimaa yhteistyön! Jäsenistä 60 on Pohjois-Karjalasta, 24 Etelä-Karjalasta ja yksi Kymenlaaksosta. Ravintolat sekä matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin. Karelia à la carte -verkostoa koordinoi MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry.
- Olemme niin innoissamme, kun verkostomme on laajentunut myös Etelä-Karjalaan! Lähiruoka-ala ja ruokamatkailu ovat nyt todella nosteessa. Asiakkaat arvostavat vastuullisesti, kestävästi tuotettu paikallista ruokaa enemmän kuin koskaan ennen. Ruoan tuomat elämykset ovat merkittävä asia matkailussa. Onneksi meillä on nyt entistä vahvempi verkosto, joka pystyy näitä ruokaelämyksiä tarjoamaan ammattitaidolla ja Karelia à la carte - Rakkaudella, ” toteaa verkoston koordinaattori, yritysasiantuntija Johanna Rinnekari.
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!