Taste Lappeenranta 2.-4.2.2024 nostaa esiin keskustan herkullisimmat kohteet

Taste Lappeenranta 2.-4.2.2024 nostaa esiin keskustan herkullisimmat kohteet

Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään koko kuluvan vuoden ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa. Taste Saimaan juhlavuoden avajaisviikonloppua vietetään monipuolisen ohjelmatarjonnan siivittämänä 2.-4.2.2024 Lappeenrannassa. Eri puolilla kaupunkia on luvassa hienoja kulttuuria ja ruokaa yhdistäviä elämyksiä ja tapahtumia, jotka kutsuvat kokemaan Saimaata kaikin aistein.

Vieraile Lappeenrannan maukkaimmissa kohteissa Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -avajaisviikonlopun aikana. Saimaan alueen vastuulliset yritykset muodostavat Taste Saimaa Partner -verkoston. Taste Saimaa Partner -tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, paikallista yhteistyötä, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä.

Löydät kohteet myös Itäisen Suomen helmet -kartasta 

Kahvila Majurska: Kristiinankatu 1, 53900 Lappeenranta

Aukioloajat: Pe-la klo 10-17, su klo 11-17

Kahvila Majurska sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksessa, historiallisten vallien ja vehreiden puiden sylissä. Kahvilan omaleimainen interiööri ja kodikas tunnelma on tullut rakkaaksi sekä kaupunkilaisille että vieraille ympäri maailman. Majurskassa leivotaan taidolla ja tunteella sekä palvellaan vieraita suurella sydämellä. Talon seinät kätkevät sisälleen lukemattomia tarinoita menneiltä ajoilta, kun vain maltamme kuunnella niitä.

 

Etelä-Karjalan museo: Kristiinankatu 15, 53900 Lappeenranta

Aukioloajat: pe-su 11-17

Etelä-Karjalan tarina - Pitopöydän äärellä

Tiedätkö, kuinka rieskaa höpsytetään tai miltä näyttää säräkaukalo? Kesällä 2023 avautunut näyttelyosio esittelee esineiden, runsaan kuvamateriaalin ja videoiden avulla Etelä-Karjalan maakunnan monimuotoista ruokakulttuuria. Paikkansa makumuistoja herättävissä vitriineissä ovat ansainneet mm. maitotuotteet, uuniruoat, kahvittelukulttuuri sekä vilkas torielämä. Pitopöydän ääreen voi istahtaa selailemaan vaikkapa keittokirjoja tai katselemaan sketsiä perilappeenrantalaisen lihapiirakkaherkun, Vedyn, valmistuksesta.

 

Satamatie 6: Satamatie 6, 53900 Lappeenranta

Aukioloajat: pe 11-20, la-su 10-18

Satamatie 6 on palkittu paahtimo-kahvila linnoitusniemen kärjessä Lappeenrannassa. Samassa 1914 rakennetussa hevostallissa toimii myös palkittu Lehmus Roastery -kahvipaahtimo, jonka kahveja Satamatie 6 tarjoilee. Baristamme valmistavat niin espressopohjaiset erikoiskahvit kuin herkulliset käsiuuttojuomat. Vitriinissämme on laaja valikoima taidokkaita makeita ja suolaisia herkkuja. Myymälästämme löydät paikallisia tuotteita. Aurinkoinen terassi palvelee kesäisin. Tervetuloa Satamatielle!

 

Bistro & Café Veera: Kipparinkatu 6, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: pe, la, su klo 11-17

Viihtyisä bistromme Lappeenrannan satamassa Kasinonpuiston katveessa palvelee ympärivuotisesti joka päivä tarjoten monenlaisia suolaisia ja makeita herkkuja vaihtuvalta listaltamme. Juomalistalla löytyy virvoitusjuomia, hanatuotteita, viinejä, drinkkejä, shotteja ja erikoiskahveja. Erikoisuutenamme ovat muikut, savulohet, keitot, pelmenit, uuniperunat ja räiskäleet sekä gelateria-tiskin kaupungin paras jäätelövalikoima. Satamassa savukala- & makkarateltta 3.-4.2. Muikkurove valkosipulidipillä 8 € (norm. hinta on 9,80 €) ja savukirjolohikeitto + saaristolaisleipä 12 €.

 

Ravintola Wolkoff/ Wolkoffin viini- & olutkellari: Kauppakatu 26, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: Ravintola: Lounas pe 11 -14, illallinen pe 17 - 23 (22) ja la 16.30 -23 (22), Viini- ja Olutkellari: Pe-laa 17 - 23 (24)

WOLKOFF RAVINTOLA JA VIINI & OLUTKELLARI sijaitsevat Lappeenrannan sydämessä, Kauppakadun kävelyosuuden varrella. Wolkoffilla tarjoamme sinulle laadukasta ruokaa & juomaa viihtyisässä ympäristössä. Olemme ylpeitä siitä, että saamme palvella sinua jo toisessa sukupolvessa. Ravintoloitsijat Karo Sintonen ja Sirja Ojala muun henkilökunnan kera tekevät kaikkensa, että viihdyt meillä ja voit viedä sydämessäsi mukana palan Wolkoffia. Kesäisin puutarhamainen sisäpiha vie sinut pois kaupungin hälinästä — nauti rauhallisesta hetkestäsi. Tule vieteltäväksi Wolkoffiin.

 

Ravintola Como: Koulukatu 10 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: Pe 11-15 / 16-23, la 14-23

Kesällä 2023 avattu ravintola Como sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa, kävelykadun varrella. Como ammentaa italialaisesta ruokakulttuurista yhdistäen sen maailman makuihin. Valoisassa ravintolassa voit nauttia aidossa italialaisessa pizzauunissa paistettua pizzaa sekä muita unohtumattomia á la carte-elämyksiä. Kädenjälkemme näkyy ruokalistan lisäksi myös juomavalikoimassamme. Ravintolasalin ja terassin näkymät avautuvat Suomen vanhimman raatihuoneen suuntaan puiston ylitse.

 

Ravintola Nuotta: Valtakatu 42, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: pe klo 16-22, la klo 13-22, su klo 13-18

Maistuvaa ruokaa ja konstailematonta tunnelmaa eteläisen Saimaan tuntumassa! Nuotta -ravintoloita on kaksi: Lappeenrannan keskustassa ympärivuotisesti ja Imatran matkustajasatamassa kesäkausina. Kumpikin Nuotta tarjoaa laajalla skandinaavisella á la carte listallaan Saimaan anteja, lähimetsien tuoksuja ja lihamestarin klassikoita - sekä tuulahuduksen mereltäkin. Myös artesaanipastat ja blinit moninaisin täyttein lukeutuvat Nuotta -tarjontaan ympärivuotisesti. Lastenlistat löytyvät kummastakin Nuotta -ravintolasta. Nuottakonseptin perustajat ja yrittäjät Timo ja Karina Mankki ovat kumpikin Chanine des Rotisseurs -järjestön jäseniä Chef Rotisseur -ammattilaiskäädyin. Palvelemme kaupungin ydinkeskustassa ympärivuotisesti. Taste Saimaa -viikonloppuna 2.-4.2. tarjouksessa Saimaan muikut pottumuusilla ja mummonkurkuilla hintaan 19,80 (norm. hinta 23,80)

 

Konditoria Cafe Aleksandra: Toikankatu 2, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: Pe 8-17, la 9-15

Aleksandra on perinteinen Konditoria-Kahvila Lappeenrannassa.Leivomme arkeen ja juhlaan. Olemme panostaneet erityisesti Karjalaiseen leivontakulttuuriin. Käytämme tuotteissamme monia lähialueen raaka-aineita. Tarjolla lauantaisin monipuolinen Pitkä Karjalainen Aamiainen -buffet. Arkisin lounas. Pitopalvelua. Avajaisviikonloppuna valikoimassa mm. Saimaa -leivos ja Saimaa-lautanen sekä Rotinakassi.

 

Ravintola Sumu: Snellmaninkatu 8, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: Pe 16-24, la 16 -24

Ravintola Sumu tarjoaa vahvalla ammattitaidolla ja isolla sydämellä alusta loppuun saakka käsityönä valmistettua herkullista ruokaa ja rennon viihtyisää tunnelmaa Lappeenrannassa. Makumatkamme sisältävät klassisia skandinaavisia makuja modernilla ja rohkealla otteella.

 

Kahvila Luovuus: Valtakatu 27, 53100 Lappeenranta

Aukioloajat: pe 11-17, la 11-15

Tunnelmallinen kahvila Luovuus kutsuu nautiskelijat elämysten äärelle. Kahvilamme sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa v.1909 valmistuneessa Kinnusen talona tunnetun jugendtyylisen talon kivijalassa. Kahvilan suurista ikkunoista voi seurata kadun vilinää ja kodikkaasti sisustetussa tilassa aistia jotakin vanhaa, jotakin uutta ja vähän sinistäkin.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!