Taste Mikkeli 2.-4.2.2024 nostaa esiin herkullisimmat kohteet

Taste Mikkeli 2.-4.2.2024 nostaa esiin herkullisimmat kohteet

Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään koko kuluvan vuoden ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa. Vieraile Mikkelin maukkaimmissa kohteissa Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -avajaisviikonlopun aikana. Saimaan alueen vastuulliset yritykset muodostavat Taste Saimaa Partner -verkoston. Taste Saimaa Partner -tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, paikallista yhteistyötä, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä.

Löydät kohteet myös Itäisen Suomen helmet -kartasta


 

Helmikuun kuukausimarkkinat Mikkelin torilla 3.2.: Hallituskatu 3, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: La klo 7-15

Laskiaiseen ja Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoteen otetaan vauhtia Mikkelin Torin helmikuun kuukausimarkkinoilta. Maankuulu tori tarjoaa ainekset aitoihin makuihin ja kohtaamisiin.

 

Gastropub Eino: Hallituskatu 3, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe-la klo 11-22

Gastropub Eino on Mikkelin ytimessä sijaitseva rennon tunnelmallinen ja välitön ravintola, joka tarjoaa rehtiä suomalaista ruokaa skandivaikuttein ja paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Ravintolan monipuoliselta ruokalistalta löytyy muun muassa paikallista kalaa, kuten muikkua, haukea ja kirjolohta, paikallisten tuottajien lihaa, lihavalmisteita, juustoja, jäätelöä sekä yrttejä. Avajaisviikonloppuna blinimenun herkut sekä A´la carte listalla paikallista kalaa L,G 29,90 € (saatavuuden mukaan paikallista D.O.Saimaa kalaa, salvia-voikastiketta & kasviksia) 

Bistro Holvi: Savilahdenkatu 11, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe klo 10.45-23, la klo 12-23

Bistro Holvi sijaitsee vanhassa VPK talossa, Mikkelin teatterin yhteydessä. Ajatuksenamme on luoda laadukas, mutkaton ja rennolla palvelulla toteutettu ravintolakokemus. Ruokalista vaihtuu sesonkien, saatavuuden ja keittiömestari Roope Raskin ideoiden mukaan.

 

Kirjalan Kahvipaahtimon kahvila: Nuijamiestenkatu 21, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe 7.30-16

Kahvilasta löydät rennon ja kiireettömän ilmapiirin arjen sekä viikonlopun kahvihetkiin. Nuijamiehessä toimiva kahvilamme tarjoaa ammattitaidolla valmistettuna oman pienpaahtimon kahvia, erilaisia teejuomia sekä kaakaota. Mikäli kaipaat ihanan makuista suodatinkahvia, espressopohjaisia maitokahveja, erilaisia teejuomia, täyteläistä kaakaota, leipurin valmistamia leivoksia, aamupalaa, lounasta tai kahvivinkkejä, tervetuloa meijän tykö Nuikkiin! Uutuutena paikallisten pientuottajien tuotteista valmistettu Taste Saimaa -breku 15,90 €.

 

Ravintola Talli: Patteristonkatu 2, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe klo 9-15

Ravintola Tallissa on arkisin tarjolla noutopöytälounas. Talli palvelee myös tilausravintola- ja kokousasiakkaita. Puhtaat kotimaiset raakaaineet sekä luomu- ja lähituotteet maistuvat Tallin ruoassa sesongin mukaan. Järvikalaa ruokalistoille hankitaan lähivesistöistä mm. JärviSuomen Kalatuotteen ja Kerimäen kalafileen kautta. Rapion myllyn ohraryyneistä valmistetaan paikallista ryynirieskaa niin lounaalle kuin tilauksiin. Joutsenmerkityn Talliravintolan koko toiminta on ympäristömyötäistä ja erillinen kasvisruokavaihtoehto on tarjolla päivittäin. Ravintola Talli on Portaat luomuun -ohjelmassa portaalla 4 ja käytössä on päivittäin yli 20 luomutuotetta.

 

Miun Juuret: Kansankatu 13, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe klo 7-17, la 10-14

Miun Juuret on pieni korttelileipomo ja kahvila Naisvuoren kupeessa 1924 rakennetussa Osuuskauppa Savonseudun entisissä tiloissa, nuoremmat muistavat ehkä legendaarisen Kansankadun Siwan. Juurten kantavana teemana on paikallisuus. Leivät leivotaan omaan ruis- ja vehnäjuureen. Vaaleiden leipien jauhot toimitetaan noin kerran viikossa Rapion Myllyltä ja luomulaatuiset ruisjauhot jauhaa ja toimittaa Siitarin Mikko Mikkelin Tuskusta. Raaka-aineet pyritään pitämään kotimaisina ja mahdollisimman paikallisina. Luomutila Siiriäinen Hietasessa kasvattaa naudat, Kuvalan liha Mäntyharjulla possut ja Toivolan tila Parikkalassa mangalizat eli karvapossut. Juureksia ja vihanneksia ostetaan kesäisin torilta, talvella ne toimittaa Suutarin Pekka tai Pyyn Juha. Marjat kasvatetaan Raijan Aitalla ja mehiläisten pesät sijaitsevat Säynätissä ja Raijan Aitalla. Juvalaiset kanat munii leivonnassa ja ruoanlaitossa käytettävät munat. Hillot keittelee Heinäsaaren isäntä ja kahvit paahtaa Olli Kirjalan kahvipaahtimossa. Voisko enää paikallisempaa olla? Juurilla voi piipahtaa tai viivähtää kahvilla mummolamaisessa miljöössä tai nauttia arkisin keittolounaasta. Kahvila on avoinna myös virka-ajan ulkopuolella eli iltaisin ja viikonloppuisin.

 

Delicia: Kaapelikatu 5, 50130 Mikkeli

Aukioloajat: Pe klo 11-14

Delicia on originaali mikkeliläinen kahvila-konditoria, joka tarjoaa myös ruokapalveluja. Delician ruokafilosofia perustuu perinteisen ja laadukkaan suomalaisen lähiruuan ja klassisen ranskalaisen keittiön yhdistämiseen. Tarjolla lounasta arkisin maanantaista perjantaihin klo 11-14 take away -annoksina. Syö paikan päällä tai ota mukaan.

 

Kenkävero: Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli

Aukioloajat: Pe-su klo 10-16

Kenkäveron pappilan ravintoloissa Mikkelissä tarjotaan pappilan tyyliin ja suomalaiseen makuun sopivia menuja, joiden raaka-aineiksi on valittu lähialueen parhaimmat tuotteet. Raaka-aineissa suositaan paikallisia antimia, kuten muikkuja, hanhea, munia, lihavalmisteita sekä kasviksia. Leivonnaiset, kuten aidosta perunasta leivottu perunarieska täytteineen, leivotaan ravintolan omassa keittiössä. Vanhan Pappilan kauniissa päärakennuksessa sijaitsevat pappilaravintola ja kahvila, joihin voi poiketa nauttimaan lounasta, kahvit tai vaikka lasillisen viiniä vuoden ympäri. Rantapaviljongin kesäkahvila on avoinna juhannuksen tienoilta elokuulle saakka.

 

Ollinmäen viinitila: Anttolantie 1640, 52100 Anttola

Aukioloajat: Pe-su klo 10-18 (-20)

Koe kuinka paikallinen ruoka ja juoma kohtaa Saimaalla - kuten maailmalla.

D.O Saimaa Viinin Siemailua ja Sapaksia Ollinmäen Viinitilalla Mikkelin Anttolassa. Ainutkertaisia viinejä ja eteläsavolaisia tapaksia makuelämyksinä kaikilla aisteilla. Esittely sisältää leikkimielisen tietokilpailun, viinin aistinvaraista arviointia, tuoksuttelua ja siemailuja arvailujen ohessa. Kuulet tuotetarinat, koet mukavimmat makuparit ja maistuvimmat suupalat. Omien tuntemuksien perusteella voit järjestää myös tastingin kotonasi ystävillesi . Tilaviinien ohella mukaan voit ostaa Sirpakka -siiderit, Ruhtinatar-kuohuviinit . Tuotteita myös alkoholittomana. Maistelussa tilan neljä eri viiniä a´ 4 cl ja niihin keittiömestarin tarkoin valitut sapakset: mm. Hauhalan hanhea, Kalakontin muikkua, Hirviherkkua, Kappelin Juustoa, Miun juuret-leipää. Taste Saimaa -kampanja erikoishinta 26,50 €.


 

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!