Terveys ja ekologisuus kohtaavat Uus Festivaaleilla: Lappeenrannassa toteutettava Taste Saimaa -tapahtumayhteistyö tuo esiin raakaruuan monipuoliset hyödyt

Terveys ja ekologisuus kohtaavat Uus Festivaaleilla:  Lappeenrannassa toteutettava Taste Saimaa -tapahtumayhteistyö tuo esiin raakaruuan monipuoliset hyödyt

Taste Saimaa -tapahtumayhteistyössä Uus Festivaalin kanssa korostuvat ekologiset arvot. Pop-raw raakaruokailun festivaaleille toteuttaa Ikikaiku, joka tarjoaa monipuolisia palveluita raakaruuan parissa ja haluaa tarjota ekologisesti kestävän vaihtoehdon tapahtumille.

Paikallisen Pop-raw keittiön tarjoama raakaruoka mahdollistaa ainutlaatuisen yhdistelmän terveellisiä etuja ja ekologista vastuullisuutta, mikä tekee siitä täydellisen valinnan Uus Festivaalien työntekijöiden ja artistien ruokailujen toteutukseen.

Terveys:
Raakaruoka säilyttää raaka-aineiden luonnolliset ravintoaineet ja entsyymit, mikä tekee siitä ravitsevaa. Se tukee hyvinvointia ja energiatasoa, tarjoten samalla monipuolisia makuja ja makuelämyksiä. Vegaanisena vaihtoehtona se soveltuu monille erilaisille ruokavalioille, tarjoten terveellisiä vaihtoehtoja myös erityisruokavalioita noudattaville festivaalivieraille.

Ekologisuus:
Pop-raw -raakaruoka korostaa mahdollisimman paljon paikallisten ja sesonginmukaisten raaka-aineiden käyttöä, mikä vähentää ruoantuotannon hiilijalanjälkeä ja tukee lähiruokatuottajia. Valmistuksessa ei tarvita suuria määriä energiaa kypsennysprosesseihin, mikä edistää kestävää elämäntapaa ja ympäristöystävällisyyttä.

- Valitsimme raakaruuan Uus Festivaalien työntekijöiden ja artistien ruokailujen toteutukseen, koska se heijastaa festivaalin ekologisia arvoja ja tarjoaa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, jota on helppo valmistaa ilman kypsentämistä suoraan paikan päällä. Raakaruoka tarjoaa mahdollisuuden nauttia laadukkaasta ruoasta, mikä tukee hyvinvointia ja antaa energiaa festivaalin intensiiviseen tunnelmaan, kertoo festivaalien tuottaja Lauri Tujula.

Uus Festivaali on taide- ja musiikkifestivaali, jonka tavoitteena on kehittää keinoja ekologisten tapahtumien tuottamiseen, sekä pyrkimys hiilinegatiivisuuteen. Tapahtuman avulla kerätään varoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, sekä luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi. Vuoden 2023 keräyskohteena on Luonnonperintösäätiö.

LISÄTIETOA FESTIVAALISTA

 

Tapahtumayhteistyöllä ja sisältöpilotoinneilla kohti European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuotta
 

Tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista Saimaan alueelle on myönnetty vuodelle 2024 kansainvälinen European Region of Gastronomy -status, jonka keskiössä on ruokamatkailu, paikallisuuden voima, alueiden elinvoimaisuus ja kansainvälinen viestintä. Status on myönnetty vuodesta 2016 lähtien vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle ja verkostossa on tällä hetkellä yhteensä 20 aluetta 15 maasta. Alueet muodostavat aktiivisessa vuorovaikutuksessa toimivan European Regions of Gastronomy-verkoston, joka kehittää uusia toimintamalleja ja lisää alueiden näkyvyyttä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Vuonna 2024 Saimaa toimii myös verkoston kansainvälisenä tapahtumapaikkana.

Juhlavuoden 2024 myötä Saimaa houkuttelee erityisesti ruuasta kiinnostuneita matkailijoita teemareiteillä sekä ruuan ja taiteen yhdistävillä tapahtumilla ja palveluilla. Kansainväliset ja kotimaiset vierailijat saavat kokea itäisen Järvi-Suomen puhtauden, ainutlaatuisuuden ja vieraanvaraisuuden kaikilla aisteillaan. Valmistautumista kohti juhlavuotta 2024 tehdään Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä. Lisätietoja valmisteluhankkeesta ja toimenpiteistä: https://tastesaimaa.fi/

Taste Saimaa -sisältöpilotointeja toteutetaan vuoden 2023 aikana tapahtumayhteistyönä, yksi kussakin mukana olevassa kaupungissa ja maakunnassa (Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Mikkeli, Savonlinna, Lappeenranta, Imatra, Joensuu ja Kitee).

Taste Saimaa -sisältöpilotoinnit ovat luovan alan toimijoiden tarjoamia taide- ja kulttuurialan sisältöjä tai matkailu- ja ravitsemusalan yritysten palveluita, jotka valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna. Sisältöjen avulla pyritään muodostamaan uusia yhteistyökumppanuuksia sekä testaamaan ja luomaan uusia ruokamatkailua ja kulttuurisisältöjä yhdistäviä palvelutuotteita Saimaan seudulle.

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!