Kulttuurin unelmavuodesta 2023 kohti ruoka- ja kulttuurimatkailun juhlavuotta 2024!

Perjantaina 17.11. Taste Saimaa Ambassador Jyrki Tsutsunen saapuu Joensuuhun luennoimaan siitä, miten taidetta ja ruokaelämyksiä voi yhdistää. Yleisölle avoin ja maksuton tilaisuus pidetään kello 16-17.30 (Näyttämö, Koskikatu 8, 80100 Joensuu). Samalla kuulet Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden kuulumisia sekä esimerkkejä muilla ERG-alueilla toteutetuista ruokamatkailuelämyksistä.

Jyrki Tsutsunen on villikokki, joka luo ennakkoluulottomasti uusia makuelämyksiä metsästä kerätyistä raaka-aineista. Hänet tunnetaan myös moniaistisista tapahtumista, joissa ruoka yhdistyy taiteilijoiden ja muusikoiden kanssa tuotettuihin elämyksiin. Jyrki haluaa haastaa meitä ajattelemaan, mitä ruoka on ja johdattaa tutun ja turvallisen sijaan uuden ja kokeilevan äärelle. Jyrki on toiminut kokkina useissa Helsingin huippuravintoloissa, Pietarin konsulaatissa sekä järjestänyt kansainvälisiä ruokatapahtumia esimerkiksi Madridissa, Frankfurtissa, Berliinissä ja Plovdivissa. Hän palaa kuitenkin usein myös lapsuuden maisemiin Saimaan luontoon ja järvelle. Ruoka on elämä ja villiruoka on intohimo! 

Taste Saimaa -tilaisuuden jälkeen Näyttämön lavalla nähdään klo 18 alkaen taidetta ja ruokaa yhdistävä Rouge - Varietee. Luvassa upeita sirkusohjelmia, tulta, elävää musiikkia, mieltä hämmentävää taikuutta unohtamatta. Liput Tiketistä.

 

Luita, puita ja lusikoita -elämyksellinen illallinen kutsuu inspiroitumaan!

Saimaa European Region of Gastronomy -hanke tuo lauantaina 18.11. klo 18.00 (Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu) Joensuuhun Luita, puita ja lusikoita -elämyksellisen illallisen. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokonaisuus nähtiin myös osana vuoden 2020 Kuopio European Region of Gastronomy -juhlavuoden ja ANTI Festivalin ohjelmaa.

"Luita, puita & lusikoita on mm. Hukkatilasta ja Metsänhengestä tutun kokki Jyrki Tsutsusen ja äänitaiteilija Tatu Rönkön yhteistyö, jota voisi luonnehtia kokeelliseksi illalliseksi, tilataideteokseksi ja kollektiiviseksi maku- ja äänimaailmojen meditaatioksi.

Kyseessä on illallinen, jossa länsimaiset syömiseen liittyvät normit ja etiketit on käännetty päälaelleen. Miksi? Koska syöminen on aistillisesti moniulotteinen ja tilassa tapahtuva elämys, jossa maku-, kuulo-, tunto- ja hajuaistit ansaitsevat tulla herkistetyiksi, hämmennetyiksi, avatuiksi ja nivotuiksi yhteen. Haluamme siis sukeltaa syvälle ja tuoda uusia näkökulmia nautiskeluun."

 

Ilmoittaudu mukaan maksuttomiin Taste Saimaa -tapahtumiin

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!