Kuva: Visit Saimaa
Saimaan metsien aarteet tarjoaa hyvää ruokaa, herkullisia tapahtumia ja elämyksiä itäisen Suomen alueella.
Merkitse teemaviikko kalenteriisi ja valmistaudu herkulliselle makumatkalle metsän uumeniin. Ohjelma ja mukana olevat yritykset julkaistaan kesän kuluessa. Tervetuloa metsään!
* * * *
Yrittäjä! Haluatko mukaan Saimaan metsien aarteet -teemaviikolle. Ilmoittaudu nyt mukaan!
* * * *
Venejoen Myllyllä elävöitetään vanhan kansan tapoja hyödyntää luonnon antimia, ja siellä siirretään eteenpäin sukupolvien tietotaitoa arjen säästäväisyydestä, villiyrteistä, kotitarveruuasta ja yhteisöllisestä toiminnasta.
Toteuttaja: Venejoen Mylly
Kontiolahti
Tapahtuma vie osallistujat esteettömästi runouden, tarinoiden ja ruuan maailmaan metsän keskelle, perinteisellä mökkitontilla. Matkalla pysähdytään aistimaan luontoa, kuuntelemaan runoja, jakamaan tarinoita ja nauttimaan paikallisista mauista.
Toteuttaja: Wellnet & SirLai Oy
Mikkeli
Moniaistillinen jokivenematka Möhköstä kohti Jänissaarta. Perillä mm. opastettu Metsämieli-retki jonka lopuksi maistuva eräruoka kodalla.
Toteuttajana: Mantan Majatalo ja Luontopalvelut
Möhkö, Ilomantsi
Kuha o kalloo Pien-Toijolan kekrijuhlassa 27.9.
Nyt Kekrissä pilotoidaan kalalautanen, johon tulee paikallista kalaa ja sadonkorjuun antimia. Annos vastaa myös kysymykseen, mikä on parasta, mitä omavaraisessa talonpoikaistalossa ennen laitettiin pöytään.
Toteuttaja: Ristiina Seura ry
Ristiina, Mikkeli
Päivän sieniretki Mustalle Mäntyjärvelle
Teemaviikolla on mahdollisuus lähteä sieneen porukalla! Retken järjestäjä tarjoaa ammattitaitoisen opastuksen (suomi ja englanti), keruuvälineet sekä maukasta nuotioruokaa. Päivä alkaa bussikuljetuksella Joensuusta Mustalle Mäntyjärvelle.
Toteuttaja: Matexpro Oy
Joensuu
Tapahtuma toteutetaan Urpolan kartanolla, myllyllä ja puistossa. Alueen henkinen ja materiaalinen kulttuuriperintö tulee esille tarinoiden kautta. Jokilaakson monimuotoinen kasvillisuus ja eläimistö, ajankohtaiset luonnonantimet (marjat, sienet ym) ja niiden käyttö esitellään oppaiden yhteisenä toteutuksena.
Toteuttaja: Mikkelin Oppaat ry
Mikkeli
Tapahtumassa hengitysharjoitukset ja villiruoka yhdistyvät elämykseksi, joka vahvistaa yhteyttä luontoon ja omaan kehoon. Tapahtumassa tarjolla oleva villiruoka ja -juomat valmistuvat jo alkukesän keruun antimista.
Toteuttaja: Sydänlanka ry
Joensuu
Tapahtumassa esitellään lapsille ja nuorille Saimaan alueen laadukkaita lähiruokaraaka-aineita painottaen kasvisten, juuresten ja sienien roolia menukokonaisuutta suunniteltaessa. Sisältöpilotoinnissa testataan ruokakasvatuksellista Food Art for Kids -konseptia, jossa osallistujat pääsevät luomaan omannäköisiä ruokataideteoksia alustustarinaan perustuen.
Toteuttaja: Hellapoliisi Oy & Taidevaltatie Toivo ry
Mikkeli
Taipalsaari
Mikkeli
Joutseno
Lappeenranta
Mikkeli
Parikkala
Lappeenranta
Lappeenranta