
Tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton makumaailma rakentuu Itä-Suomen herkuista. Presidentinlinnassa nautitaan muun muassa muikku- ja lanttukukkoa, omena- ja lihalörtsyjä, Lemin särää sekä karjalanpiirakoita. Tarjoiluissa korostuvat luonnonmukaisuus, aitous ja raaka-aineiden paikallisuus. Itä-Suomi tunnetaan vahvasta ruokakulttuuristaan, jota on kehitetty pitkäjänteisesti yli maakuntarajojen. Yhteistyö eri toimijoiden, tuottajien ja ravintoloiden välillä on vahvistanut alueen ruokamatkailua ja tehnyt paikallisista raaka-aineista entistä näkyvämmän osan sekä arjen että juhlien ruokapöytää.
Taste Saimaa ja Taste Savo ovat konkreettisia esimerkkejä tästä yhteistyöstä. Ne kokoavat yhteen ruoan ja matkailun toimijoita, tukevat tuottajien ja yritysten verkostoitumista ja tarjoavat alustan, jonka kautta on helppo löytää sekä ehdottaa erilaisiin tapahtumiin ja juhliin alueen parhaita tuotteita ja makuja. Näiden verkostojen ansiosta Itä-Suomen rikas ruokaperinne ja nykypäivän osaaminen pääsevät ansaitusti esille myös valtakunnallisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä.
Itä-Suomen ruokakulttuuri on esimerkki siitä, miten vahva paikallinen identiteetti, luonnonläheisyys ja yhteistyö voivat yhdessä luoda elinvoimaa, näkyvyyttä ja ylpeyden aihetta koko alueelle.
Tutustu Itä-Suomen makuihin ja toimijoihin:
tastesaimaa.fi
tastesavo.fi
Lisää itsenäisyyspäivän juhlista Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!