Tervetuloa Huomisen ruokapöytä -seminaariin!
Päivä tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja, inspiroivia keskusteluja ja käytännönläheisiä työpajoja ruoan ja matkailun tulevaisuuden teemoista. Iltapäivän kohokohtana on Suomen ruokalahjakilpailun palkintojenjako. Tule mukaan verkostoitumaan, oppimaan uutta ja jakamaan näkemyksiä alan asiantuntijoiden kanssa. Ilmoittaudu mukaan 25.10. mennessä!
Ilmoittaudu mukaan tästä!
Tapahtuman tavoitteena on avata uusia näkökulmia ruokapöytään sekä tarjota inspiroivia oivalluksia Xamk RestoLabin mahdollisuuksista. Toivomme tapahtuman avaavan uusia ovia opiskelijoille ja yrityksille, luoden mahdollisuuksia uusille yhteistyömuodoille.
Tapahtumapaikkana toimii Xamkin Mikkelin kampus.
Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?
Tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu kaikille ruoan ja matkailun kehittämisestä kiinnostuneille sekä erityisesti alalla oleville henkilöille ja yrityksille.
Tapahtumaa tuottavat Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmän hankkeet.
Ohjelma
Seminaarin ohjelma koostuu aamupäivän mielenkiintoisista puheenvuoroista ja iltapäivän työpajoista.
09.00-10.00 Aamukahvit
10.00-10.15 Avauspuheenvuoro Teija Rautiainen, tutkimusryhmäpäällikkö Xamk
10.15-11.00 Kohti tulevaisuuskestävää ruokajärjestelmää: Ruoka-alan kestävä kehitys ja tulevaisuuden innovaatiot Jukka Kajan, Kestävän ruoan konsultti, Food & Comms
11.00-11.30 Osaamisen tulevaisuus Jenna Kankaanpää
11.30-12.00 Food tourism as a business diversifier Hubert Gonera, ruokamatkailun asiantuntija
Lounas (omakustanteinen)
Kampusalueella ravintola Talli tarjoilee maukasta lounasta
13.15-14.15 Työpaja: Xamk Restolabra esittelykierros
Esittelykierroksella pääset tutustumaan Xamk Restolabran tiloihin ja tutustumaan monipuoliseen tki-toimintaan, kuten:
• Pelillisyyden ja VR-teknologian hyödyntämiseen restonomi opetuksessa
• Restolab kehitysympäristöstä tehtyyn digitaaliseen kaksoseen
• Avoimeen ruoka-alan datapankkiin
• Erilaisiin matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisen työkaluihin
• Järvikalan tulevaisuuteen ruokapalveluissa
13.15-14.15 Työpaja: Törmäyskurssi kohti kestävää tulevaisuutta
Työpajassa pääset keskustelemaan ajankohtaisista ruoka-alan ja matkailualan teemoista pienryhmissä ja verkostoitumaan! Puhujaksi työpajaan tulee STTK ry asiantuntija Riina Nousiainen.
13.15-14.15 Työpaja: Sinä osaat ja uskallat!
Lisää resilienssiä tulevaisuuteen
Ponnistat huomiseen sitten miltä pohjalta, millä taidoilla ja mistä tilanteesta tahansa, palautumis-, uudistumis- ja kasvukyky on luonnostaan meissä kaikissa. Se on myös taito, jota voi kehittää. Työpajassa saat tietoa, rohkaisua sekä uusia näkökulmia oman resilienssisi vahvistamiseksi.
Työpajan vetäjänä toimii hyvinvointivalmentaja ja SaimaaLife-yrittäjä Mari Ahonen.
14.30-15.15 Suomen ruokalahjakilpailun palkintojenjako
15.30-16.15 Työpaja: Saimaan alueen markkinointi ruokamatkailussa
Miten yritykset voivat markkinoida Saimaan aluetta ja sen ruokatuotteita kansainvälisille ja kotimaisille matkailijoille? Työpaja toteutetaan walk-in -periaatteella. Tervetuloa ideoimaan!
15.30-16.15 Työpaja: Etelä-Savon ruokaklusteri kansainvälistymisen tukena
Esittelyssä Etelä-Savon ruoka-alan kansainvälistymistä edistävää toimintaa kuten yhteistyötä, palveluita, viestintää ja hankkeita sekä käytännön esimerkkejä.
Tervetuloa jatkamaan päivää pelillistettyyn iltatilaisuuteen, klo 18.00-21.00 Gastropub Einossa
Tapahtuman ajat
7. marraskuuta 2024, klo 09:00 - 16:15
Tapahtumapaikka
Patteristonkatu, 50100 Mikkeli
Järjestäjä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!