LUONNOSTA LAUTASELLE -TAPAHTUMA HEINÄVEDELLÄ la 7.9.2024 klo 10–15

LUONNOSTA LAUTASELLE -TAPAHTUMA HEINÄVEDELLÄ la 7.9.2024 klo 10–15

Heinävesi on Suomen metsäisin kunta, metsät ovat kunnan vihreää kultaa. Perinteisesti metsätalous on tuonut kuntaan vaurautta, mutta nykyään metsiä hyödynnetään monipuolisemmin. Metsät luovat tutkitusti virkistystä ja hyvinvointia. Metsämikrobien hengittämisen on osoitettu vaikuttavan myönteisesti immuunipuolustukseen ja terveyteen. Luonnon antimia voidaan hyödyntää monipuolisesti myös ravinnoksi. Esim. pettuleivällä oli ennen ankea kaiku, mutta nyt tiedetään petun hyvät terveysvaikutukset ja sitä voidaan sekoittaa, vaikka mysliin.
Pohjois-Karjalan maakuntapäivään Heinävesi haluaa tarjota mahdollisimman monipuolisen kattauksen luontoa lautasella yhdistettynä metsän ja kulttuurin hyvää tekeviin vaikutuksiin.
Luonnosta lautaselle- tarjoaa osallistujille kokonaisvaltaisen metsäelämyksen: • Maistellaan metsäruokaa ja -juomaa • Nautitaan metsä- ja ruokateemaisesta musiikista ja runoista • Nähdään metsän kauneus luontopolulla ja tehdään metsätaidetta työpajassa
Usean eri toimijan (toimijoiden nimet lihavoituna) yhteistyöllä kirkonkylän keskustaan muodostuu tapahtuma-alue, joka on helposti saavutettavissa ja tarjoaa paljon näkemistä ja kokemista kaikenikäisille.

Tapahtumapaikat:
Varjentiinin sali ja luokka, piha-alue (Kirjasto)
Metsikkö Varjentiinin takana
Heinäveden Pitopalvelu Juhlan tilat

Tapahtuman ajat

7. syyskuuta 2024, klo 10:00 - 15:00

Tapahtumapaikka

Virastokuja 4, 79700 Heinävesi

Järjestäjä

Heinäveden kunta

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!