Normaalit ruokajuomat ja jokapäiväinen leipämme

Normaalit ruokajuomat ja jokapäiväinen leipämme

Näyttelyn teemana on ruoka ja juoma suomalaisen kuvataiteen historiassa aina 1800-luvun alkupuolelta tähän päivään. Näyttely käsittelee erilaisia ruokaan ja juomaan liittyviä ilmiöitä suomalaisen kuvataiteen kautta tarkasteltuna. Teosten aiheita ovat raaka-aineiden hankkiminen ja tuotanto kuten maanviljely, metsästys ja kalastus tai itse ruoka-aineet ja juomat, joita kuvataiteessa on perinteisesti kuvattu erilaisissa asetelmissa. Aiheita ovat myös ravintolat, kahvilat, ruokakulttuuri(t), ruokatrendit sekä esimerkiksi ruokiin ja juomiin liittyvät eettiset kysymykset, sikäli kuin näitä teemoja on suomalaisessa kuvataiteessa käsitelty. Näyttely on koottu museon omista teoksista, muilta museoilta ja yhteisöiltä sekä taiteilijoilta lainattavista teoksista.

Näyttely yhdistyy Saimaan gastronomian juhlavuoteen, jota vietetään vuoden 2024 ajan. Kolme itäisen Suomen maakuntaa muodostavat yhdessä Saimaa European Region of Gastronomy -alueen.

Juhlavuonna alue on eurooppalaisen ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus ja ruokaa pyritään yhdistämään taiteeseen ja kulttuuriin yllättävin ja kiinnostavin eri tavoin. Juhlavuoden viralliset verkkosivut löytyvät osoitteesta www.tastesaimaa.fi.

Näyttely on avoinna 1.6.-18.8.2024 ma-pe 10-18, la-su 11-17.
19.8.-1.9.2024 ti-su 11-17.

Suljettu: 21.-22.6.2024

Tapahtuman ajat

1. kesäkuuta 2024 - 1. syyskuuta 2024

Tapahtumapaikka

Kristiinankatu 8-10, 53900 Lappeenranta

Järjestäjä

Lappeenrannan museot

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!