Ohjelma
Klo 10-11 Peltovierailu luomuherne- ja sudaninruoholohkoilla, osoite: Välivaarantie 18 Kitee
Tutustumme luomuhernepeltoon ja uuteen rehu- ja maanparannuskasviin sudaninruohoon.
Klo 11.30. – 13 Retki Partasensaaren Luonnonlaidunkohteelle,
osoite: Havukkalanmäentie 30 Kitee
Partasensaaren laitumella tutustutaan karjan laiduntamiseen niityillä ja hakamailla sekä laiduntamisen vaikutuksiin luonnon monimuotoisuudelle. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille karjan laiduntamisesta ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille.
Klo 12-15 Saarion Myllyllä avoimet ovet, esittelykierrokset klo 12.30 ja 14, osoite: Meijerintie 1 Kitee
Saarion Myllyllä valmistetaan Pohjois-Karjalan viljatuoteperhettä Kukkia, jota on myynnissä pohjoiskarjalaisissa vähittäiskaupoissa. Myllyn asiakkaina on myös mm. leipomoita ja ammattikeittiöitä. Myllyllä suoramyyntiä ja maistatusta.
Tapahtuma on maksuton! Kohteesta toiselle kuljetaan omilla autoilla.
Pellolle ja laitumelle säänmukainen varustus.
Tapahtumaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua.
Tervetuloa!
Lisätiedot:
Kaisa Pietarinen p. 040 301 2413, kaisa.pietarinen@proagria.fi
Johanna Rinnekari p. 040 301 2441, johanna.rinnekari@maajakotitalousnaiset.fi
Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi
Tapahtuman järjestää:
ProAgria Itä-Suomen / MKN Itä-Suomen Pellolta pöytään näkyväksi -hanke ja Kestävyyttä nurmesta -hanke.
Tapahtuman ajat
30. heinäkuuta 2024, klo 10:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Välivaarantie 18, 82500 Kitee
Järjestäjä
MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!