Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä

Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä

Pellonpiennarpäivässä tehdään tunnetuksi vastuullista ruokaketjua pellolta pöytään. Erityisteemana päivässä on kaura ja hiilensidonta. Peltovierailujen lisäksi tapahtumassa on aiheeseen liittyviä toiminnallisia työpajoja sekä tarjolla elintarvikkeita, ruoka-annoksia ja kahvilapalveluita.

Ohjelma:

Klo 10–13 PELLOLTA, Nevalaisten tilakeskus, Neitivirrantie 85 B Karhunpää

Klo 10 aamukahvit suolaisen kera

Tervetuloa! Tilan toiminnan esittely.

Hiiliviljelykokeen tulokset ja uudistava viljely Nevalaisen tilalla. -Pasi Nevalainen & BSAG:n Siri Taalas

Peltovierailuja: elintarvikekaura, nurmiviljely, hiilensidonta, kerääjäkasvit, kukkivat pientareet

Työnäytös jankkurilla

Yhteiskoneita mm. hybridikultivaattori lautasilla, jankkuri

Rengaspaineiden mittaus

Hometoksiinimittarin ja kuivaamon esittely ym.

Klo 12–15 PÖYTÄÄN, Laitalan Lomat, Laitalantie 85 Karhunpää

Työpajoja, joiden aiheina mm. kaura, villiyrtit, ensiaputaidot, varautumissuunnitelma, vesiaktiviteetit.

- Kodalla voit paistaa itsellesi kauraletun ja valmistaa letun päälle villiyrttipestoa vuohenputkesta. Lähtö villiyrttikävelylle klo 12.30.

- Ensiaputyöpajassa opit ensiaputaitoja. Varautumissuunnitelmatyöpajassa saat vinkkejä varautumissuunnitelman laadintaan.

- Rannan vesiaktiviteettityöpajassa on mahdollisuus kokeilla sub-lautoja ja kanootteja.

Elintarvike- ja käsityöalan yrityksiä

Huippukeittiömestari Pasi Venäläinen valmistaa luonnonlaidunnyhtölihakaurataskuja Pielispakarin kaurasämpylöistä ja Mustavaaran tilan luonnonlaidunlihasta.

Karelia à la carte pop up myymälä

Laitalan puodissa myynnissä paikallisia tuotteita ja naisille asuja arkeen ja juhlaan.

Eri organisaatioiden ja hankkeiden toiminnan esittelyä.

Alpakoita, SonLepo Alpakkatarha.

Päätalon kahvio avoinna. Kahviossa makeita ja suolaisia herkkuja.

Puheenvuoroja päivän aiheeseen liittyen klo 13–15 päätalolla:

Klo 13 Tervetuloa! Laitalan Lomien matkailuliiketoiminnan esittely, Henna Nevalainen

- Klo 13.30 Vastuullinen elintarviketuotanto ja ruokamatkailu näkyväksi, Johanna Rinnekari MKN / ProAgria Itä-Suomi

- Klo 14 Varautuminen maatilalla, Marja Pulkkinen ProAgria Itä-Suomi

- Klo 14.15 Mitä on uudistava viljely? Siiri Taalas, Baltic Sea Action Group BSAG

Tapahtuman järjestää Laitalan Lomat ja ProAgria Itä-Suomen / MKN Itä-Suomen hankkeet: Pellolta pöytään näkyväksi, KasviTieto, Maatilan Turva, KasviTaito 2.0, OSKARI, Kimalaisen silmin, Serigo, Tuottajaorganisaation kehittäminen vilja-alalle, Uutta Virtaa Järvi-Suomen Luomuun, Tuohta tarinoista.

Yhteistyössä mukana mm. Baltic Sea Action Group BSAG, Savo-Karjalan Luomuyhdistys ry, Pikes, Savonia AMK, Riveria, Pielispakari, Luonnon lumous Nurmes ry, Michelin.  Yhteistyökumppaneiden nimet tarkentuvat kesäkuun aikana. Tervetuloa järjestämään tapahtumaa kanssamme!

Ohjelma tarkentuu lähempänä.

Tervetuloa! 

Lisätiedot, näytteilleasettajien ilmoittautumiset:

johanna.rinnekari@proagria.fi, p. 040 301 2441

https://www.proagria.fi/tapahtumat/pellolta-poytaan-nakyvaksi-pellonpiennarpaiva-7-8-2025-nurmes

Tervetuloa!

Tapahtuman ajat

7. elokuuta 2025, klo 10:00 - 15:00

Tapahtumapaikka

Laitalantie 85, 75710 Nurmes

Järjestäjä

MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi ry

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!