27.7. klo 12-16 (kahvila auki klo 18 saakka).
Saimaan Maku, Puistokatu 3, Savonlinna
Vietämme 27.7. savonlinnalaissyntyisen luonnontutkija Erik Laxmanin (1737-1796) syntymäpäivää. Laxman toi aikanaan raparperin Suomeen. Festivaaleilla maistelemme raparperiherkkuja ja kuulemme Erik Laxmanin työstä luonnontutkijana Siperiassa.
Laxmanin ja raparperin tarinan kertoo Suomen paras Laxman-asiantuntija FL Juhani Heiska, joka psykologin työnsä ohella on omistanut aikansa Laxmania koskevien tietojen keräämiseen ja julkaisemiseen.
Tietoisku Juhani Heiska ja raparperin tulo Suomeen.
Juhani Heiskan tietoisku klo 12:30 ja 14:00.
Kahvilassa tarjoilemme raparperiherkkuja: maisemakahvilapiirakkaa raparperista, raperperi-inkiväärijuomaa ja maistelemme suolaisia vaihtoehtoja: raparperi-muikkutacoja ja raparperisalsaa grillimakkaran kanssa. Palan painikkeeksi tarjoillaan raikasta raparperi-inkiväärijuomaa. Tarjoamme myös raparperikuohua laseittain.
Lähiruokapuodissa on myynnissä Vavesaaren tilan raparperikuohua (0,75 l ja 0,2 l pullot sekä mansikka-raparperiporetta (0,33 l). Juomat ovat alkoholittomia.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kansainvälisen Erik Laxman-seuran kanssa. Lisätietoja Laxmanista voi lukea myös seuran sivuilta www.laxman.academy.
Tervetuloa!
Tapahtuman ajat
27. heinäkuuta 2025, klo 12:00 - 16:00
Tapahtumapaikka
Puistokatu 3, 57100 Savonlinna
Järjestäjä
Saimaan Maku Oy
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!