Puhetta piirakasta -seminaari

Puhetta piirakasta -seminaari

Karjalaisen piirakkaperinteen Puhetta piirakasta -seminaarissa esitellään Karjalan alueen runsasta piirakkaperinnettä sultsinasta sulhaspiirakkaan ja lepuskasta lanttusupikkaaseen. Monet suussasulavista perinneherkuistamme ovat jäämässä unholaan ja tätä maukasta ruokaperinnettämme halutaan nyt nostaa esiin. Piiraiden kirjon lisäksi aiheina on karjalainen perinnevege ja millainen perinneherkku saa EU:n nimisuojan? Seminaarin paneelissa pohditaan piirakan syvintä olemusta ja ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle.

Seminaarin puheenjohtajana on hankejohtaja Sari Kaasinen.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)
Avaus, Karjalan Liiton tervehdyssanat
Karjalaisten perinnepiirakoiden runsautta – piirakkaperinteen esittely kuvin ja sanoin, Karjalan Liiton perinnetoimikunnan puheenjohtaja Kirsi Limatius, Etelä-Karjalan piirin puheenjohtaja Ahti Luukkonen, hankelähettiläät Ulla Liukkonen ja Anni Korhonen
Erityiseksi todettu - mitä ovat EU:n nimisuojatut ruuat? erikoissuunnittelija Marjo Särkkä, Ruralia-instituutti
Kahvitauko
Eteläkarjalainen ruokakulttuuri ja Ruokamaakunta NYT, intendentti Satu Ståhlberg ja ts. amanuenssi Noora Niemi, Lappeenrannan museot
Karjalaista perinnevegeä, tietokirjailijat Anniina Ljokkoi ja Liisa Kaski
Paneelikeskustelu: Puhetta piirakasta
Seminaarin päätös, hankejohtaja Sari Kaasinen

Karjalan Liiton valtakunnalliset ja kaikille avoimet piirakkakisat järjestetään myös Lappeenrannassa lauantaina 23.3.2024

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Vapaa pääsy. Ilmoittaudu ennakkoon https://link.webropol.com/s/puhettapiirakastataipalsaari

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Saimaa European Region of Gastronomy Management 2023-2025 -hanke ja Karjalan Liiton Etelä-Karjalan piiri ja Lappeenrannan museot.

Tapahtuman ajat

22. maaliskuuta 2024, klo 13:00 - 16:30

Tapahtumapaikka

Kirkonrantatie 3, 54920 Taipalsaari

Järjestäjä

Karjalan Liitto

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!