Puhetta Piirakasta Joensuu

Puhetta Piirakasta Joensuu

20.3. klo 13–16, Honkavaaran Perinnepiha, Rekivaarantie 22, 82200 Hammaslahti

Karjalanpiirakasta, riisipiirakasta tai piiroosta on moneksi! Pohjois-Karjalassa siitä on tehty osa elintarviketuotantoa, mutta perinne elää aidosti edelleen. Nimisuoja on tärkeä osa aidon karjalanpiirakan säilymisessä – vai onko? Onko piirakka teollisesti valmistettuna piirakka ensinkään?

Puhutaan piirakasta seuraavien alustusten innoittamina:

Karjalanpiirakan nimisuoja ja merkitys Pohjois-Karjalan elintarviketuotannossa
Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija & Karelia à la carte -verkoston koordinaattori , MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi

Martat piirakkaperinteen ylläpitäjinä
Heli Hjälm, toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Martat

Kotileipomo Sorsan piirakkatarina

Puhetta erikoispiirakoista
Tmi Ninukka / Sini Ryynänen

Pielispakari – maailman suurin karjalanpiirakan valmistaja
Erkki Timonen, toimitusjohtaja, Pielispakari Oy

Kahvitauko on klo 14.15.

Käynnistetään Piirakan Piällinen -kisa!
Mitä muuta piirakan päälle kuin munavoi?

Paikkoja on vain 45, joten ilmoittaudu pian (sivun oikeasta reunasta). Ilmoittautumiset ovat sitovia. Täydennämme vielä ohjelmaa, joten se saattaa muuttua.

Tilaisuus on ensimmäinen osa kolmen Puhetta Piirakasta -tapahtuman sarjaa, joissa kaikissa on oma ohjelmansa. Seuraavat tilaisuudet ovat 21.3. Puumalassa ja 22.3. Taipalsaaressa. Kaikki tapahtumat löytyvät Taste Saimaan verkkosivuilta www.tastesaimaa.fi.

Tapahtuman ajat

20. maaliskuuta 2024, klo 13:00 - 16:00

Tapahtumapaikka

Rekivaarantie 22, 82200 Joensuu

Järjestäjä

Taste Saimaa

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!