Tervetuloa Tiedeketun Karjalan kipinät -kiertueen pysähdyspisteelle (paikat alla olevasta listassa)!
Lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa tutustutaan pohjoiskarjalaisiin perinneruokiin ja tutkitaan niitä tieteen, taiteen ja teknologian menetelmillä. Toiminta rakentuu hauskoista tehtävistä, joissa tutustutaan pohjoiskarjalaiseen ruokakulttuuriin:
- Miten maidosta saadaan muovia?
- Mitä munasokerivaahdossa on?
- Miltä hupilima tuntuu?
- Miten nämä tiedekokeet liittyvät pohjoiskarjalaisiin ruokiin?
Huomioithan, että kiertueen tapahtumiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Paikalle voi siis tulla itselleen sopivalla hetkellä tapahtuman aukioloaikoina. Tilat ovat kuitenkin rajalliset, minkä vuoksi toivomme tapahtuman osallistujilta kiireetöntä vierailua.
Kiertue pysähtyy viidellä paikkakunnalla seuraavasti:
- su 1.9. klo 12-15, Kontiolahti: Lehmon koulu (Kylmäojantie 6)
- la 7.9. klo 10-13, Juuka: Ahmovaaran monikäyttötalo (Kolintie 29)
- la 14.9. klo 10-13, Joensuu: Sinkkolan nuoriso- ja asukastalo (Pesolantie 4)
- pe 20.9. klo 18-21 Rääkkylä: Rasivaaran kylän nuorisoseurantalo (ajankohta varmistuu elokuun aikana) (Hammaslahdentie 56)
- la 5.10. klo 10-13 Liperi: Ylämyllyn nuorisotila (Laavupolku 2)
Tapahtuman järjestäjää Tiedekettu, jolla on pitkäaikainen kokemus lasten ja nuorten tiedekasvatuksesta. Tapahtuman toteutetaan osana Pohjois-Karjalan maakuntapäivän Makujen Pohjois-Karjala -teemaa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tuella.
Lisätietoja tapahtuman toteuttajasta: www.tiedekettu.fi.
Tapahtuman ajat
1.9.2024, klo 12:00 - 5.10.2024, klo 13:00
Tapahtumapaikka
Kylmäojantie 6, 80710 Kontiolahti
Järjestäjä
Tiedekettu
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!