(Ruoka)kohtaamisia Rantapuistossa

(Ruoka)kohtaamisia Rantapuistossa

(Ruoka)kohtaamisia Rantapuistossa on yhteisöllinen ruokamatkailutapahtuma Joensuun keskustassa, jossa yhdistyy Ravintolapäivä ja Eat with locals -teema. Tavoitteena on rento ja yhteisöllinen tapahtuma, jonka keskiössä on ruoka. Ruoka yhdistää, lohduttaa ja luo muistoja.

Kenelle?
Tapahtuma on suunnattu Pohjois-Karjalassa opiskeleville paikallisille ja kotimaisille opiskelijoille, maahanmuuttajille, monikulttuurisille perheille, ruokamatkailijoille, erilaisista ruokakulttuureista ja -perinteistä kiinnostuneille, hyvän ruoan ystäville, ruoan tuottajille ja myyjille, pohjoiskarjalaisille ja lähialueiden asukkaille.

Miten?
Tapahtuma-alueelle rakennetaan pitkä ruokapöytä penkkeineen, pöydät liinoitetaan. Voi ottaa myös oman piknikhuovan ja istuskella nurmikolla. Osallistujat voivat tuoda mukanaan omaan kulttuuriinsa liittyviä pieniä lippuja tai muita pöytäkoristeita. Ajatuksena on tutustua uusiin ihmisiin ja eri kulttuureihin sekä nauttia ruoasta yhdessä (saatu maistiaisena, ostettu paikan päältä, tilattu ravintolasta tai valmistettu itse ja tarjottu pikniktyyliin). On myös mahdollisuus tuoda omaa kulttuuria laajemmin esiin esimerkiksi esittämällä perinteistä musiikkia, tanssia, vaatteita tai pitämällä pieniä työpajoja. Tätä varten paikalle varataan muutamia telttoja esimerkiksi oppilaitosten kv. opiskelijoiden käyttöön.

Onko sinulla kokemusta (pop up)ravintolasta tai tapahtumien ruokamyynnistä? Mukaan toivotaan sekä pohjoiskarjalaista ruokakulttuuria että uusia makuelämyksiä maailmalta. Näille toimijoille sitova ilmoittautuminen on pakollista (paikkatiedustelut anna.rinteinen@maajakotitalousnaiset.fi). Paikkamaksua ei veloiteta, ja teltta ja sähkötkin järjestyvät tarvittaessa. Järjestäjä rajaa oikeuden valita ruokatoimijat, mikäli kiinnostusta on enemmänkin. Pop up ravintolat huolehtivat itse ruoan raaka-ainehankinnat, valmistuksen, tarjoilun ja myynnin Ruokaviraston pop up -ohjeistuksen mukaisesti https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/elintarvikealan-toiminta-yksityishenkilona/pop-up--ravintolatoiminta/

Kenen kanssa?
Järjestäjä: ProAgria Itä-Suomi / MKN Itä-Suomi. Yhteistyökumppanit: Kaupunkikeskustayhdistys Virta, Riveria, Karelia AMK, UEF. Tilaisuutta rahoitetaan osittain maakuntaliiton Pohjois-Karjalan maakuntapäivän tapahtumatuella #maakuntapäivä #tastesaimaa #ruokamatkailu

Tapahtuman ajat

14. syyskuuta 2024, klo 11:00 - 14:00

Tapahtumapaikka

80100 Joensuu

Järjestäjä

MKN Itä-Suomi

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!