Tule mukaan ideoimaan keskiviikkona 19.2. kello 14-16.
Mistä ruokatuotteista Savonlinna tunnetaan? Mikä on se ruoka, jota Savonlinnassa on päästävä syömään? Mitä tarjoaisit turistille Savonlinnassa, jos tavoitteena on päästä nauttimaan alueen ainutlaatuisia tuotteita ja makuja? Tai mitä paikallista ruokaa savonlinnalaiset voisivat viedä täältä tuliaisiksi tai lahjoiksi?
Tule mukaan inspiroivaan iltapäivään, jossa valitsemme Savonlinnan top 10 -ruuat ja ideoimme, miten ne saadaan paremmin esille niin paikallisille kuin matkailijoillekin.
Samalla juhlistamme lörtsyn suojatun maantieteellisen merkinnän hakemusta – saavutusta, joka nostaa Savonlinnan tuotteet arvoonsa! Nyt on aika miettiä yhdessä, miten lörtsystä ja alueen muista herkuista tehdään entistä suurempi matkailuvaltti ja tuomme paikallisten ruokien ainutlaatuisuuden kaikkien tietoisuuteen.
Aika: Keskiviikkona 19.2.2025 klo 14–16
Paikka: Kaupungintalo, Kaupunginhallituksen kabinetti (1. krs, kulku C-ovesta)
Mitä luvassa:
Ideoidaan yhdessä konkreettisia keinoja paikallisten ruokatuotteiden esille tuomiseen
Yhteistyötä, verkostoitumista ja keskustelua alan toimijoiden kanssa
Katsaus Etelä-Savon tuoreeseen EU-luomutunnustukseen ja sen merkitykseen yrityksille
Tilaisuus on avoin kaikille ruoka- ja elintarvikealan kehittämisestä kiinnostuneille.
Tarjoilujen varaamiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista.
Lisätiedot:
Veera Riikonen / SMEOrigin-hanke – veera.riikonen@savonlinna.fi
Niina Lallukka / Saimaa lautasella – niina.lallukka@savonlinna.fi
Tapahtuman ajat
19. helmikuuta 2025, klo 14:00 - 16:00
Tapahtumapaikka
Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
Järjestäjä
Savonlinnan Yrityspalvelut
Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!