Taste Saimaa -avajaisseminaari

Taste Saimaa -avajaisseminaari

Taste Saimaa -juhlavuoden avaa 2.2. Lappeenrannan Kehruuhuoneella klo 11-17 järjestettävä avajaisseminaari.

Kehruuhuone on Lappeenrannan Linnoituksessa sijaitseva ravintola- ja tapahtumakeskus, joka luo mainiot puitteet herkulliselle juhlavuoden avaistapahtumalle.

OHJELMA
klo 11

Omakustanteinen lounas Kehruuhuoneella

Taste Saimaa Partnerien Tuottajatori. Mukana Saimaan alueen Taste Saimaa Partner-tuottajia maistattamassa ja myymässä tuotteitaan.

klo 12

Saimaa kaikilla aisteilla: ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto
Moderaattori: Sari Kaasinen

• Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden tervehdys sekä Taidekoulu Estradin musiikkilinja
• Seminaarin avaus: Sari Kaasinen, hankejohtaja, Saimaa European Region of Gastronomy Management 2023-2025-hanke
• "Saimaa-ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto" : Paula Parviainen, Kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs, Ulkoministeriö
• "Oma maa mansikka ja mustikka - miten Saimaa voi olla Suomen herkullisin alue?"
Sami Sykkö, toimittaja, työelämäprofessori (LUT-yliopisto)
• "IGCAT's Story - Food, Culture and Sustainable Tourism as nourishment for circular economies, health and well-being"
Diane Dodd, president of International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism

Yhteenveto seminaarin 1. osasta

klo 14

Päiväkahvit
Taste Saimaa Partnerien Tuottajatori

klo 15
Power of International Cooperation

Moderator: Saimi Hoyer

• Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden tervehdys sekä Taidekoulu Estradin sirkuslinja
• "Catalonia 2016, European Region of Gastronomy Legacy: Lessons Learned and Future Horizons"
Gemma Moliner from PRODECA, co-partner for Catalonia, World Region of Gastronomy 2025
• "Building collaboration among Menorcan stakeholders and their European counterparts: a focus on IGCAT joint-projects"
Jaume Gomilla, Co-founder Menorca, European Region of Gastronomy 2022
• "Sicily - European Region of Gastronomy 2025 Plans and Goals"  (Streamed)
Emanuela Panke, Executive manager of Sicily European Region of Gastronomy 2025, President of Vitis Cultural route of the Council of Europe



• Authenticity as a Tourism Asset / Panel discussion

klo 17 Seminaari päättyy

Seminaarin paikat ovat nyt täynnä, mutta tilaisuus striimataan eli tervetuloa linjoille. Linkki striimiin on tässä https://youtube.com/live/J5nDPWpzvmc?feature=share.

-----

Päivän aikana mahdollisuus tutustua Lappeenrannan kuvataidekoulun jääveistoksiin Linnoituksen alueella.

Tapahtuman ajat

2. helmikuuta 2024, klo 11:00 - 17:00

Tapahtumapaikka

Kristiinankatu 20, 53900 Lappeenranta

Järjestäjä

Taste Saimaa

Seuraavat tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!