Kuva: Visit Karelia / Harri Tarvainen

Saimaa European Region of Gastronomy Ambassadors

Saimaa European Region of Gastronomy -lähettiläät ovat saimaalaisen ruuan ja kulttuurin sanansaattajia ja alansa ansioituneita ammattilaisia. Lähettiläät edustavat teemojamme - ruokaa, itäsuomalaista kulttuuria, taidetta ja vastuullisuutta suurella sydämellä ja asiantuntemuksella.

Kaikki European Region of Gastronomy –alueet nimeävät omat ruoka- ja kulttuurilähettiläänsä. Lähettiläät osallistuvat muun muassa kansainvälisen yhteistyön edistämiseen, alueen ruokakulttuurin kehittämiseen, PR-vierailuihin ja edustavat seudun vahvuuksia oman osaamisensa ja työnsä kautta. Saimaan lähettiläiden tehtävänä on vahvistaa saimaalaista identiteettiä, nostaa itäisen Suomen uniikkia ruokaa ja kulttuuria esille sekä tuoda esiin vastuullisia perinteitämme.

Jyrki Tsutsunen, kulttuurikokki

Jyrki Tsutsunen on villikokki, joka luo ennakkoluulottomasti uusia makuelämyksiä metsästä kerätyistä raaka-aineista. Hänet tunnetaan myös moniaistisista tapahtumista, joissa ruoka yhdistyy taiteilijoiden ja muusikoiden kanssa tuotettuihin elämyksiin. Jyrki haluaa haastaa meitä ajattelemaan, mitä ruoka on ja johdattaa tutun ja turvallisen sijaan uuden ja kokeilevan äärelle. Jyrki on toiminut kokkina useissa Helsingin huippuravintoloissa, Pietarin konsulaatissa sekä järjestänyt kansainvälisiä ruokatapahtumia esimerkiksi Madridissa, Frankfurtissa, Berliinissä ja Plovdivissa. Hän palaa kuitenkin usein myös lapsuuden maisemiin Saimaan luontoon ja järvelle. Ruoka on elämä ja villiruoka on intohimo! 

www.jyrkitsutsunen.com

Anni Korhonen, ruokaperinteiden uudistaja

Anni Inkeri Korhonen on suomalaisten ruokaperinteiden asiantuntija, kokki, kanteleen soittaja, runoilija, laulaja ja luomuviljelijä. Viimeiset kymmenen vuotta hän toimi yrittäjänä Puukarin Pysäkki -majatalossa, jonka toiminta perustui itäsuomalaiseen ruokakulttuuriin ja perinteeseen. Annin arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle.

www.anniinkerikorhonen.fi

Ulla Liukkonen, kansainvälisyyden edelläkävijä

Keittiömestari Ulla Liukkonen on loihtinut ruokaa niin itsenäisyyspäivän presidentin vastaanotolla kuin lukuisissa pienissä kyläjuhlissa eri puolilla Suomea. Hän on opettanut vuosikymmenten aikana satoja nuoria. Hänet tunnetaan myös aktiivisena alansa vaikuttajana, erityisesti Suomen Keittiömestareiden liiton pitkäaikaisena puheenjohtajana toimimisesta. Liukkonen on saanut uransa aikana lukuisia palkintoja, joista viimeisimpänä hänet nimettiin kunniajäseneksi Keittiömestareiden maailmanliittoon (World Association of Chefs' Societies).

Saimi Hoyer, ruoka- ja kulttuurimatkailun visionääri

Saimi Hoyer on yrittäjä, palkittu puhuja ja sienten kuningatar. Hän on suomalaisen matkailun vahva puolestapuhuja, joka vannoo yhteistyön ja rohkeuden voimaan. Saimin sielunmaisema on Punkaharjun kauniissa luonnossa. Inspiroivalla persoonallaan ja tarinallaan Saimi luo matkailijoille unohtumattomia elämyksiä Saimaan luonnon, ruuan, taiteen ja kulttuurin parissa. Työstään luonnon ja kulttuurihistorian hyväksi  Saimi on palkittu Suomen leijonan ansioristillä. 

Timo Linnamäki, suomalaisen makumaailman taitaja  

Timo "Lintsi" Linnamäki on monissa liemissä keitetty kokki ja keittiömestari sekä legendaarisen Muru-ravintolan perustajajäsen ja omistaja. Yli 30 vuotisen uransa aikana Lintsi on työskennellyt monissa huippuravintoloissa niin Helsingissä kuin ulkomailla. Hän yhdistää ranskalaisen keittiön kulinaariset nautinnot kotimaisiin, upeisiin sesongin makuihin. Lintsi katsoo tehtäväkseen edistää, ylläpitää ja tehdä tunnetuksi suomalaista ruokaperinnettä ja kulttuuria Michelin-ravintola Finnjävelin kanssa. Lintsillä on vankkaa kokemusta myös toimivan toimitusketjun rakentamisesta pelloilta ja metsistä ravintolaan. 

www.dining.fi

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!