BASCIL Kestäviä ruokamatkailun palveluratkaisuja lähiruoantuottajille

Lähiruoantuottajat tarvitsevat innovatiivisia ja käytännönläheisiä ratkaisuja ruokamatkailun palvelusuunnitteluun, joka vastaa kuluttajien erityistarpeisiin ja odotuksiin pandemian jälkeisellä aikakaudella.

Palvelut voivat sisältää maatilakierroksia, ruoanlaittopajoja, maistelua, pop-up-kahviloita, maatilaravintoloita, tuotepaketteja jne. Pientuottajien kyky saada riittävästi näkyvyyttä ja huomiota matkailumarkkinoilla on yleensä hyvin rajallinen.

Hankkeen tavoitteena on parantaa maaseudun lähiruoantuottajien resilienssiä ja kestävää kasvua monipuolistamalla heidän elinkeinotoimintaansa ruokamatkailun alalla. Hankkeen avulla lähiruoantuottajat voivat rakentaa yhteistyössä muiden maaseudun pk-yritysten, verkostojen ja sidosryhmien kanssa loppuasiakkaille lisäarvoa ja parantaa taloudellista suorituskykyä ja kannattavuutta lyhentyneen arvoketjun myötä.

Projektikumppanit ja sidosryhmät suunnittelevat ja pilotoivat yhdessä innovatiivisen käytännön ratkaisun perinteisen ruokatuotannon ja -matkailun yhdistämiseen, joka sisältää kaksi pääelementtiä:

  1. Käytännön menetelmiä ja työkaluja ruokamatkailun palvelusuunnitteluun.
  2. Käytännön menetelmiä ja työkaluja ruokamatkailutuotteiden tehokkaaseen markkinointiin.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Lomalaidun ry ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK

Yhteyshenkilö

Anna Kaiponen anna.kaiponen@lomalaidun.fi ja Tiia-Mari Eilola tiia-mari.eilola@xamk.fi

Rahoittajat

Interreg Baltic Sea Region 2021-2027

Hankkeen kesto

1.1.2023 - 31.12.2025

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!