Maakunnalliset Saimaan gastronomiaa, kulttuuria ja matkailua tukevat hankkeet

Seuraavat hankkeet tukevat Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden tavoitteita itäisen Suomen elinvoimaisuuden, kulttuurin, gastronomian ja matkailun kehittämiseksi. 

D.O. Saimaa - Osaava työvoima

Hankeessa etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueelle.

Lue lisää

Kulttuurin unelmavuosi 2023

Joensuun kulttuurin unelmavuoden päätavoitteet ovat kulttuurin vahvistaminen, kulttuuri-, taide ja tapahtuma-alan elinvoimaisuus sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella.

Lue lisää

Paikallisten ruokatuliaisten tuotteistaminen

Hankkeessa tuetaan paikallisiin raaka-aineisiin, kulttuuriin ja tarinoihin pohjautuvien ruokamatkamuistojen tuotekehitystä Etelä-Savon ja Kymenlaakson harvaan asutulla maaseudulla.

Lue lisää

Ruokamaakunta Nyt! - 11 000 vuotta eteläkarjalaista gastronomiaa jatkuvassa kattauksessa

Hanke tähtää Etelä-Karjalan nostamiseen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi hyödyntämällä historiatietoa maakunnan ruokaperinteistä kivikaudelta nykyaikaan.

Lue lisää

Saimaa Skill Share Lab esiselvityshanke

Saimaa Skill Share Lab -esiselvityshankkeen tavoitteena on edesauttaa koronasta kärsineiden luovien alojen elpymistä ja luoda uusia ansaintamalleja.

Lue lisää

Saimaan matkailuun kilpailukykyä ja uudistumista kulinarististen elämysten ja verkostojen avulla (SAKU) -hanke

Hankkeessa kehitetään Saimaan alueen matkailuyrittäjien verkostoitumista, selviytymiskeinoja, toimintatapoja ja matkailupavelutarjontaa nykyisessä, heikentyneessä markkinahäiriötilanteessa.

Lue lisää

Työntekijöitä ja matkailijoita Pohjois-Karjalaan 2022-2023

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kehittää hankkeessa alueen yritysten rekrytointiosaamista ja työnantajamielikuvaa tavoitteena saada maakuntaan osaavaa työvoimaa yritysten kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!