D.O. Saimaa - 100% hyvää Saimaan seudulta

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan. Saimaa lukeutuu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin brändeihin. D.O. Saimaa –merkki tuotteessa viestii niin kansainvälisille matkailijoille kuin paikallisille kuluttajillekin tuotteen olevan Saimaalta kotoisin, laadukas ja puhdas. D.O. Saimaa –tuottajat, jatkojalostajat ja jälleenmyyjät liputtavat paikallisen ja korkealaatuisen tuotannon puolesta.


 

D.O. Saimaa -hankkeet:

D.O. Saimaa prosessin kehittäminen

Tällä hankkeella kehitetään D.O. Saimaa alkuperämerkin hakuprosessia. Hakijoilta saadun palautteen mukaan hakukaavake on liian monimutkainen ja hakijan on hankala hahmottaa mitä hän on hakemassa/pitäisi hakea. Hankkeessa luodaan hakulomakkeet kaikkien osa-alueiden osalta (desing, tuottajat/jatkojalostajat ja WeSupport). Hankkeessa luodaan Design -yrityksille omat kriteerit. Hankkeessa myös kootaan ja koulutetaan arviointiraati. Prosessin kehittämisen kautta halutaan saada lisää yrityksiä D.O. Saimaa alkuperämerkin piiriin (alkuperämerkki ja WeSupport -verkosto) ja vahvistaa entisestään tuottajien/jatkojalostajien ja matkailuyritysten yhteistyötä ja kehittää täten ruokamatkailua. Hankkeella pyritään luomaan prosessi, joka säilyy tasalaatuisena mahdollisista henkilövaihdoksista huolimatta. Tavoitteena on, että yrityksille pystytään kertomaan ennakolta hakuprosessin kesto ja etenemisaikataulu.
 

D.O. Saimaa - Osaava työvoima

Hankeessa etsitään ratkaisua osaavan henkilökunnan saatavuuteen alueelle. Selvitettävinä vaihtoehtoina ovat monipaikkaisten asukkaiden hyödyntäminen sesonki- tai ympärivuotisessa työssä sekä ulkomaisen vuokratyövoiman saaminen ja synergian tavoittelu muodostamalla ns. miniklusteri D.O. Saimaa support -verkoston yrityksistä. Hankkeen tavoitteena on myös kehittää osaamista ja huomioida työhyvinvointi osaavan henkilökunnan saatavuuden parantamisessa. Toimenpiteissä keskitytään ravintola-alaan ja alkutuotantoon D.O. Saimaa -verkostossa.

Hankkeen kesto: 1.9.2022-31.3.2023

Rahoittajat: Etelä-Savon Maakuntaliitto: Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) - määrärahasta, Sopimukselliseen yhteistyöhön (Osaavan työvoiman saatavuus ja alueellinen liikkuvuus)

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Yhteyshenkilö

Miia Korja, miia.korja@mikseimikkeli.fi

Rahoittajat

Etelä-Savon maakuntaliitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE määräraha)

Hankkeen kesto

1.4.-30.9.2023

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!