Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi on kulttuurin monimuotoisuutta juhliva yhdessä tekemisen vuosi. Se nostaa esille paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita ja kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Teemavuosi vahvistaa kulttuuria elinkeinona ja luo pohjaa tapahtuma-alan kasvulle. Kulttuuri lisää hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodesta tehdään kaupunkilaisten näköinen - lappeenrantalaisten unelmia on kartoitettu kesästä 2022 lähtien ja ne otetaan huomioon unelmavuoden suunnittelussa. Unelmavuosi starttaa talvitapahtumalla tammi-helmikuun vaihteessa ja päättäjäiset tuovat valoa marraskuun loppuun. Vuoden varrella taide yllättää ja osallistaa kaupunkilaisia kulttuuritupsahdusten merkeissä.

Vuoteen 2024 ajoittuvat myös Lappeenrannan kaupungin 375-vuotissyntymäpäivä, jota juhlitaan elokuussa sekä ruokakulttuuria juhlistava Saimaa Region of Gastronomy merkkivuosi. Kulttuurin unelmavuosi 2024 tekee yhteistyötä näiden juhlavuosien kanssa.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Lappeenrannan kaupunki

Yhteyshenkilö

Nelly Hakkarainen, nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi

Rahoittajat

Euroopan sosiaalirahasto (ESR+), Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Etelä-Karjalan liitto, Hämeen ELY-keskus, Lappeenrannan kaupunki

Hankkeen kesto

1.1.2023 - 28.2.2025

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!