Saimaa lautasella

Saimaa lautasella -hanke tukee Savonlinnan seudun elinkeinoelämän monipuolistamista hyödyntämällä alueen ruokaan ja ruokamatkailuun liittyvää potentiaalia. Tavoitteena on korostaa alueen erityispiirteitä, kuten wildfood, Puruveden muikku sekä lähituottajien puhtaat ja terveelliset raaka-aineet. Hankkeessa pyritään luomaan uudenlaista, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää liiketoimintaa alueelle

Neljän toimijan yhteishankkeessa kehitetään Savonlinnan alueen ruokajärjestelmää, parannetaan paikallisten raaka-aineiden saatavuutta, lisätään lähiruokatuotteiden tunnettuutta ja kuluttajakysyntää sekä edistetään ruoka- ja maatilamatkailua. Yrittäjien valmiuksia markkinoinnissa ja tuotteistamisessa parannetaan koulutuksella ja markkinoinnilla. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia syntyy maaseudulle ruokatapahtumien ja matkailureittien avulla. Tulokset tukevat Saimaa European Region of Gastronomy -juhlavuotta 2024 ja Savonlinnassa vuonna 2026 toteutettavaa Kulttuurin unelmavuotta.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Savonlinnan Hankekehitys Oy, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy, Ammattiopisto Samiedu, ProAgria Etelä-Savo ry

Yhteyshenkilö

Niina Lallukka, niina.lallukka@savonlinna.fi

Rahoittajat

Etelä-Savon Maakuntaliitto EU:n alue ja rakennepolitiikan ohjelman oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (80 %), osatoteuttajat sekä yksityiset rahoittajat.

Hankkeen kesto

1.12.2023 - 31.12.2025

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!