SMEOrigin Interreg Europe

Hanke siirtää osaamista ja hyviä käytänteitä EU:n alueiden välillä liittyen elintarvikkeiden alkuperämerkintöjen hyödyntämiseen. Merkintöjen paremmalla hyödyntämisellä pyritään parantamaan alueellisten kehittämisstrategioiden vaikuttavuutta ja elintarvikesektorin painoarvoa aluekehittämisessä.

Alkuperämerkittyjen tuotteiden osalta niiden tunnettuutta, laatua ja erilaisia jakelu- ja myyntikanavia halutaan kehittää, että kestävästi tuotettu ruoka saisi isomman painoarvon ja tuottajat voisivat hyödyntää lisäarvon autenttisesta laadukkaasta tuotteesta. Hankkeen tarkoituksena on käynnistää Savonlinnassa ja Saimaan alueella kehittämistyötä, jonka tavoitteen on esimerkiksi maantieteellisellä alkuperämerkinnällä suojatun Puruveden muikun jalostusarvon nostaminen ja markkinapotentiaalin hyödyntäminen. Hankkeen toimenpiteet koostuvat opintomatkoista, hyvien käytänteiden dokumentoinnista ja siirtämisestä sekä valmennus- ja koulutustapahtumista.

< Kaikki hankkeet

Hankeorganisaatio

Savonlinnan Hankekehitys Oy

Yhteyshenkilö

Veera Riikonen, veera.riikonen@savonlinna.fi

Rahoittajat

Interreg Europe

Hankkeen kesto

1.3.2023 - 31.5.2027

Verkkosivut >

< Kaikki hankkeet

Tilaa uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden rakentamisessa? Tilaa uutiskirjeemme!